Turpal Bisultanov skal med til OL

Med russisk OL-afbud gives kvoteplads videre til Turpal i 87 KG vægtklassen.

Med knapt en måned til OL har det russiske brydeforbund meddelt IOC, at de ikke ønsker at benytte deres kvotepladser i bl.a. brydning, judo og cykling.

Afbuddet er til gavn for bl.a. 22-årige Turpal. Han har nemlig hele tiden kendt sin situation som førstereserve og har dermed holdt formen ved lige i tilfælde af, at han skulle pakke OL-kufferten i sidste sekund.

Efter udmeldingen d. 6. juli fra det russiske brydeforbund, har United World Wrestling omfordelt de kvotepladser der nu blev ledige. Således har flere atleter igår modtaget den glædelige besked om at de alligvel skal deltage ved OL.

(Turpal ved U23 EM sidste år. Foto: United World Wrestling)

Russisk kvoteplads overgår til Turpal som næsthøjest rangeret atlet

Kvalifikationssystemet dikterer, at: “kvotepladser der ikke kan anvendes af det tildelte land, skal blive omfordelt til den næsthøjest rangerede kvalificerede nationale olympiske komité (NOC), der endnu ikke er kvalificeret, ved den begivenhed, hvor kvotepladsen blev opnået, under hensyntagen til den maksimale kvote pr. køn og pr. NOC.”

Ved den europæiske olympiske kvalifikationskonkurrence tilbage i april måned var det serbiske Aleksandr Komarov og russiske Milad Alirzaev der rejste hjem med OL billetter i baggagen. Turpal havde den højeste rangering af ikke-kvalificerede atleter ved samme turnering, og skal dermed nu til de Olympiske Lege i Paris.

DIF: Velfortjent chance til Turpal

”Det er en fantastisk nyhed, at vi kan føje Turpal til det danske OL-hold. Han har arbejdet stenhårdt for at få lov til at repræsentere Danmark ved OL, og det var en kæmpe skuffelse for ham selv, da det ikke lykkedes ham at vinde OL-kvalifikationsstævnet i maj. Nu får Turpal alligevel muligheden, og han har i den grad fortjent at kæmpe ved OL med Dannebrog på trikoten, siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris. Han fortsætter:

”Selvom Turpal går ind på brydermåtten som underdog på grund af sin tidligere langvarige skulderskade og sin sene OL-udtagelse, så viser hans bryder-CV, at han kan vinde over alle de bedste, når han rammer dagen.”

Turpal Bisultanov er født i Tjetjenien og kom til Danmark som barn. Han blev i august dansk statsborger og kunne dermed forfølge sin store drøm om at repræsentere Danmark ved OL.

De græsk romerske vægtklasser brydes fra d. 5. - 8. august. 87 kg vægtklassen kæmpes d. 7. - 8. august i Champ de Mars Arena med Eiffeltårnet lige i baghaven.

Læs også:

"Turpal ude af bronzefinalen" - 10. maj 2024

"Ingen dansk OL-billet i 2. sidste forsøg" - 10. april 2024


af Michael Yde - 09.07.2024