Turpal ude af bronzefinalen

Når bryderne skal dyste ved de olympiske lege i Paris i starten af august måned, så bliver det uden deltagelse af de danske brydere. Det har været et benhårdt felt ved World Olympic Games Qualifier stævnet i Istanbul. Det har været tydeligt at mærke på stemningen i hallen, at nu er det sidste chance for at kvalificere sig til OL. 

Nikolai Mohammadi – 60 KG vægtklassen

Nikolai tabte sin første og eneste kamp, da tyske Christopher Kraemer vandt kampen 4-1 efter fuld tid. Kraemer tabte sin efterfølgende kamp 10-1 mod Murad Mammadov fra Aserbadsjan og dermed var Nikolai slået ud af turneringen.

 

Oliver Krüger – 77 KG vægtklassen

Oliver Krüger skulle kæmpe sin første kamp i 1/8-delsfinalen. Her måtte han se sig besejret af georgeren Luri Lomadze 0-3 efter fuld tid. Lomadze gik hele vejen til semifinalen / OG Qualification finalen hvor han tabte til Sergei Kutuzov (AIN). Dermed blev Oliver slået ud af turneringen.

 

Turpal Bisultanov – 87 KG vægtklassen

Turpal kom flyvende fra start i kvalifikationsrunden, med en stensikker 9-0 sejr over østrigeren Staudacher.

I 1/8-delsfinalen ventede Martynas Nemsevicius der kommer fra Litauen og til dagligt træner i Århus. Her vandt Turpal 9-0 ligesom kampen forinden.

I kvartfinalen skulle vi opleve Turpal i en anderledes tæt kamp mod kroatiske Ivan Huklek. Kampen var nervepirrende tæt og endte 3-2 i dansk favør efter fuld tid. I den efterfølgende kamp ventede topbryderen Kiryl Maskevich (AIN) – og ikke mindst en mulighed for direkte kvalifikation til OL.

Semifinalemodstanderen Maskevich, der havde taget en EM bronzemedalje i februar, viste sig en for stor modstander for Turpal. Her var det den 26-årige Maskevich der tog OL billetten efter sin 5-2 sejr. Turpal blev således forvist til den mere risikable vej den efterfølgende dag, hvor bryderne har den allersidste chance for at kvalificere sig til OL… 

I bronzefinalen ventede Arkadiusz Kulynycz fra Polen. Turpal måtte se sig slået 5-6 efter en meget tæt kamp, hvor de berømte marginaler ikke faldte ud til dansk fordel. Turpal har kæmpet flot de sidste to dage, men som sagt forgæves - der kommer ingen OL billet med hjem i flyveren.

Mathias Bak – 97 KG vægtklassen

Mathias Bak besejrede græske Michail Iosifidis i kvalifikationsrunden.

Efter fuld tid kunne Mathias blive kåret som vinder med 8-0, hvor grækeren havde været lagt i fald kortvarigt i 2. periode.

Mathias Bak taber 1/8-finalen med cifrene 0-9 til tyske Lazogianis. Lazogianis slog i sin efterfølgende kamp top-bryderen Mihail Kajaia fra Serbien. Men måtte sidenhen se sig slået i semifinalen / OG Qualification finalen og dermed blev Mathias slået ud af turneringen.

Det bliver således første gang siden 2004 at der ikke er danske brydere med til OL.

Du kan se resultaterne fra kampene på UWW.org.


af Michael Yde - 10.05.2024