Mark vandt sølv i OL finalen

Dansk brydning får en medalje med hjem for første gang siden 1948!

Dansk brydning har i mange år levet et anonymt liv i skæret af den olympiske ild. Med en ekstrem vilje og dedikation til sin elskede sport, lykkedes det hele Danmarks Mark at hente den første medalje siden Henrik Hansens bronzemedalje i London 1948.

Og selvom skuffelsen over at se sig besejret af den evige, onde ånd, Roman Vlasov, er enorm, og vores tårer flyder med sveden, der driver ned af denne evigt kæmpende topatlet, så skriver Marks præstation sig ind i dansk OL-historie som noget af det største, der nogensinde er præsteret.

Vi siger derfor ikke "kom igen", men super flot præstation Mark! 

(Mark O. Madsen, Kim Hyeonwoo, Roman Vlasov og Saeid Morad)

Roman Vlasov og Mark O. Madsen skulle her til aften dyste for femte gang. Sidste gang var ligeledes i en finalekamp, nemlig i Las Vegas til VM i 2015. Desværre blev det som de foregående gange, til et dansk nederlag, dog med en aggressiv Mark der evnede at holde hovedet koldt. Desværre kom kampen skidt fra start, da Mark blev dømt ned i parterre efter 01:27. Vlasov var ikke sen til at udnytte situationen og kastede Mark til et flot 4-tal, hvilket endte med at være første periodes slutresultat.

I starten af anden periode blev Vlasov dømt passiv, og Mark arbejdede intenst på at koble til "hoved i klemme". Desværre arbejdede Vlasov mindst lige så intenst på at holde i Marks fingre, og trods dommerens spage forsøg på at få det stoppet, lykkedes det Vlasov at forpurre Marks greb.

Den danske lejr brugte en challenge i situationen, som vi desværre ikke fik medhold i, og dermed blev stillingen 5-0 i russisk favør. Med halvandet minut tilbage, var der alt at vinde, og vi så med et trylleslag en helt anden Mark O. Den danske viking havde fået lyn i øjnene! Trods russiske Vlasov kunne skimte OL guldet for enden af tunnelen, så havde han et mellemværende med Mark, og dette skulle stå på i 1 minut og 30 sekunder. Trods russeren kom i menneskehænder resten af kampen, så blev det ikke til flere danske point, end et enkelt der blev givet for russerens passitivitet. Således måtte Mark sande at han vandt sølvet, og havde skrevet et par sider i historiebøgerne!

Læs også: "Mark skal møde Vlasov i OL-finalen"

Kronprins Frederik overrakte medalje til Mark

Det blev til mere end blot en overrækkelse af en medalje her til aften, da HKH Kronprins Frederik skulle præsentere Mark for hans nyeste medalje. Håndtrykket blev nemlig skiftet ud med et hjerteligt kram. 

(Mark O. Madsen overrækkes sølvmedaljen af HKH Kronprins Frederik)

Følg med på brydning.dk i morgen, hvor formanden for Danmarks Brydeforbund vil opsummere vores deltagelse i de Olympiske Lege, vejen dertil og ikke mindst tiden efter. #AllForRio #AllForMark

Læs mere:

"Mark O. Madsen får sølv i bryderfinale" DR 14-08-16 

"Olympisk sølv til bryderen Mark O. Madsen" Ekstra Bladet 14-08-16

"Mere metal til Danmark Mark O. Madsen kæmpede..." BT 14-08-16

"Mark O. Madsen taber OL-finalen til russer og vinder sølv" Politiken 14-08-16

Resultatliste, brackets m.m. på United World Wrestling


af Rami Zouzou / Michael Yde - 15.08.2016