Mark skal møde Vlasov i OL-finalen

Efter en hård lodtrækning er det lykkedes Mark O. Madsen at gå hele vejen til finalen. Store brydere som Saied Abdvali, Viktor Nemes og Peter Bacsi har Mark i dag besejret, i vægtklassen der forud for dagen blev døbt som OLs hårdeste!

Tredje gang har vist sig at være lykkens gang for Mark O. Madsen, der nu ved sit tredje OL kan vide sig sikker på at "tage metal med hjem".

(Mark O. Madsen efter sejren i semifinalen)

Ottende-delsfinalen - Saeid Abdevali fra Iran 

Kampen var akkurat så nervepirrende som de to herrers sidste møde, der foregik til verdensmesterskaberne i Las Vegas året forinden. Trods Mark blev dømt passiv og dermed blev sendt i parterre af sin modstander, holdte han 0-0 stillingen første periode igennem. I anden periode indkasserede begge brydere et point, for modstanderens passitivitet. Til Marks held modtog det ene point sidst, hvilket medførte at han blev kåret som vinder med 1-1 på pointtavlen.

Se sammendrag af kampen på DR web-TV her

Kvartfinalen - Viktor Nemes fra Serbien

I kvartfinalen skulle Mark møde serberen Viktor Nemes der på papiret er den svageste af de tre modstandere Mark har haft i dag. Dog er der ingen nemme modstandere til OL, og det er da heller ikke længe siden, hvor Mark og Viktor Nemes har kæmpet to meget jævnbyrdige kampe - dog med Mark som vinder i nogle meget snævre sejre. 

Mark udviste lige fra start sin rutine over den knapt 8 år yngre Viktor Nemes, og det udmøntede sig bl.a. i at Mark fik presset Nemes til at være passiv, hvilket Mark kunne modtage et point for. Mark fik senere 2 point for en flot høj rulning, og det sidste point forærede Nemes-lejren Mark selv, da de kastede en challenge der ikke havde en kinamands chance for at godkendt af dommerne. Således sluttede kampen 4-0, akkurat som deres sidste kamp.

Se sammendrag af kampen på DR web-TV her

(Mark O. Madsen og Peter Bacsi (HUN) i semifinalen.) 

Semifinalen - Peter Bacsi fra Ungarn

Peter Bacsi og Mark mødtes ikke første gang i dag, men der er gået nogen år siden de to sidste har kæmpet, da Ungareren i en årrække har brydet i 80kg vægtklassen, hvor han blandt andet vandt et verdensmesterskab.

I anden periode blev Bacsi dømt passiv, og Mark kunne dermed modtage kampens første point. Denne føring holdte lige til slutfløjt, og Mark kunne dermed vide sig sikker på OL medalje, samtidigt med han blev hyldet af de danske roligans på lægterne.

Se sammendrag af kampen på DR web-TV her

Følg finalekampen i aften

Vi dækker Marks kampe løbende på Danmarks Brydeforbunds officielle Facebookside, og kampene sendes live på TV 2 med Frederik Ekstrøm som kommentator. Følg med i de enkelte kampresultater på United World Wrestlings hjemmeside.

Læs mere:

"Mark O. har aldrig slået finalemodstander" TV 2 - 14-08-16

"Mark O. Madsen sikrer Danmark nok en medalje i Rio" BT 14-08-16

"Ny medalje: Madsen i OL-finale mod verdensmesteren" Politiken 14-08-16


af Michael Yde - 14.08.2016