Tidlig dansk exit ved VM

De ca. femten medrejsende fans måtte gå fra stadion efter at have set blot to danske brydekampe ved verdensmesterskaberne i Serbien. Grundet at der var OL billetter på spil fra 1. pladsen og til og med 5. pladsen, så var der tale om et særdeles stærkt besat VM i år. 

Oliver Marco Krüger

I Olivers kamp ventede tyske Nakayev. Han er tidligere verdensmester i juniorrækkerne, men det til trods så vandt Oliver over ham til Pytlasinski tidligere på året! Landstræner Szymon Kogut spåede inden kampen, at netop denne kamp skulle vinderen findes i parterre. En spådom som det viste sig at han havde ganske ret i.

Kampen med tyske Deni Nakaev endte 6-1 efter fuld tid. Oliver kom indledningsvis foran med et point, men måtte sidenhen aflevere et point for passivitet inden pausen. Efter pausen blev der tildelt flere points til tyskeren i en parterre aktion og således endte vi på 6-1.

Deni Nakaev blev ligeledes slået 6-1 i sin efterfølgende kamp mod egyptiske Khalil, hvilket resulterede i at Oliver blev slået ud af turneringen.

(Mathias ved VM i Beograd. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Mathias Bak

Mathias oversad den første runde og mødte Abubakar Khaslakhanau i 1/16-delsfinalen. Unge Abubakar har vundet guld ved VM for juniorer tidligere i år. Landstræneren bemærkede før kampen, at her er der tale om en bryder der er teknisk dygtig i både stående og parterre. Der var således lagt op til en tæt kamp, hvor Mathias synes at være den stærkeste bryder af de to. 
Efter en intens kamp hvor der blev scoret hele 14 points og begge brydere var tæt på at få hinanden i fald, så måtte Mathias se sig besejret efter fuld tid med stillingen 9-5. 
Vi må nu følge Khaslakhanaus besejrede i den efterfølgende kamp Kakhelashvil (ITA), men blev efterfølgende slået ud af turneringen i kvartfinalen.


af Michael Yde - 22.09.2023