Formandens julehilsen

Kære brydevenner,

Jeg håber at I må få en glædelig jul med mulighed for at nyde den fred som er i luften og få ladet batterierne op. Året går på held, og vi kan se tilbage på et år, hvor vi kom i gang med at udfordre os selv med ny strategi, mhp at øge træningsmængden, kvaliteten i træningen og kultiverer trænernetværket. Vi stillede skarpt på os selv i bestyrelsen, vi arbejdede videre med at skabe tættere kontakt til klubberne, med at blive en mere transparant organisation.

U23 EM endte med en flot sølvmedalje for Turpal Bisultanov, efter at han havde præsteret pointtallene 24-0 frem mod finalekampen. Turpal har således en vild statistik i ryggen, U23 EM-finale var nemlig den 7. medaljefinale i træk for den blot 21-årige Turpal. Thor Masters var tilbage på fuldskrue, vi fik igen verdensklasse brydning på dansk jord. Turpal Bisultanov vandt bronze i 87 kg vægtklassen og Oliver Kruger nåede også frem til at kæmpe om bronze, som han desværre tabte. Oliver opnåede senere sit bedste internationale resultat, da han ved EM i Zagreb blev nr. fem.

(Oliver Marco Krüger i kvalifikationsrunden ved VM i år. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Udvikling

På udviklingssiden kom vi i gang med en ny strategiaftale, lavet med DIF for perioden 2022-2025. Vi fortsatte med at sætte fokus på at styrke vores organisation. Vi satte anderledes ind ifht. at styrke vores trænernetværk, træneruddannelse, øget kvalitet i træningen og øget træningsmængde. Vi fik lavet en god aftale med den meget erfarne svenske træner Ronny Persson, som fik afholdt et par trænerkurser og lavet oplæg i trænernetværket. Vi lavede kontrakt med fire klubber, AK Heros, BK Thrott, Herning BK og BK Thor Nykøbing hvor DB understøtter ovennævnte strategi. Vi bød Liselotte Linaa ind til at varetage trænerkurser for tumlehold. Udviklingstruppen binder klubber sammen og understøtter muligheden for dem der vil mere med deres brydning. Driftslederen, Michael Ydes er vores anker. Han binder trådene sammen og holder os til ilden.

Team Danmark og NKC

Styrkelsen af talent og elitesiden fortsætter. Vi lander igen en god aftale med Team Danmark. Der kigges bredere i de forbund som har både talent og verdensklasse atleter. Netop dette er særligt fordelagtigt for dansk brydning. Vi nyder stor anerkendelse af hvor godt vores nationale kraftcenter fungerer. Vi belønnes af Team Danmark for det store arbejde, for den sportslige ramme og ikke mindst vores sportslige resultater. Ligeledes er der støtte fra Salling fonden og Kirkbi.  Der er lavet en talent -og elitestrategi frem til 2028. Vi sagde farvel til Håkan Nyblom, som centertræner og bød velkommen til den tyrkiske træner Burhan Demirkiran. Kæmpe tak og anerkendelse til eliteteamet samt alle de kræfter der støtter vores nationale kraftcenter.

(Arkivfoto fra NKC ved dets åbning d. 1. september 2016.) 

Klubberne

Der leveres et stort arbejde ude i klubberne. Mange frivillige timer understøtter vores fantastiske sport. Hver klub har en kontaktperson i bestyrelsen. Vi har været i kontakt med alle klubber. Nogle af klubberne er også blevet besøgt. Vi har et godt indblik i de ressourcer og kompetencer I har derude, samt de udfordringer I står overfor. Vi øger medlemstallet en smule, der er registreret to nye klubber, Ørnene fra Herning og Silkeborg BK. Vores fokus på tumleholdene, børn i alderen tre til seks år bærer frugt. Favrskov BK som i nogle år har været lukningstruet, har fået sparket nyt liv i klubben og blomstre på ny. Dejligt at der er godt gang i ministævner, cup stævner og ikke mindst mesterskaberne.

Jeg vil rette en særlig tak til...

Til landstrænerteamet Szymon Kogut og Håkan Nyblom samt vores Sportschef Thor Hyllegaard.

Til Jesper Kierkegaard, Lukas Hoier Jensen, Balazs Kalman der er trænere på Udviklingstruppen.

Til John Højgaard, for at promovere brydesporten.

Til DIF og Team Danmark, til vores nye strategikonsulent i DIF, Pernille Løvengreen for super god sparring med den nye strategiaftale.

Til vores driftsleder / generalsekretær Michael Yde for en fornem indsats med drive og medvirke til at udvikle Danmarks Brydeforbund.

Det er dejligt med super gode ansatte, det gør det nemmere at være frivillig i forbundsbestyrelsen samt at kunne holde fokus på politikken!

Sidst men ikke mindst tak for i år, til alle bryderne, de frivillige trænere, holdledere, forældre og bestyrelsesmedlemmer.

Med et ønske om en glædelig jul og et godt nytår til jer alle.


af Palle Nielsen, Formand i Danmarks Brydeforbund - 18.12.2023