Mindeord Svend Erik Studsgaard ”Studs”

Det er med stor sorg at vi modtog meddelsen om at Svend Erik Studsgaard gik bort d 15/9-22

Svend Erik eller ”Studs” som han kaldes var født i 1947 og har været et ikon indenfor dansk brydning. Studs startede til gymnastik i Frederikshavn og derefter brydning, da han var ca 15 år gammel. Allerede som 16 årig blev han sekretær i klubben, da han var dygtig til både at regne og skrive. Studs har altid været stor og stærk og opdagede hurtigt sit talent indenfor brydning. I sin karriere vandt han 14 individuelle danske mesterskaber som senior og det er stadig rekorden i Danmark.

Derudover var han med til at vinde 5 danske senior mesterskaber for hold. Højdepunkterne i sin bryde karriere var at deltage ved OL i 1980 og at vinde EF turneringen på hjemmebanen i Frederikshavn i 1974. Svend Erik har derudover deltaget i en række internationale turneringer og opnået flotte resultater. Studs kæmpede sin sidste kamp i forbindelse med en venskabskamp i Budapest i 1992.

(Svend Erik Studsgaard ved et interview inden OL i Rio, 2016. TV2 Nord.)

Svend Erik blev naturligvis frivillig efter sin aktive brydekarriere..

Udover sin aktive karriere har han også været dommer, leder, træner og siddet i brydeafdelingens bestyrelse. Studs var til sin død medlem af FFI´s brydeklub og støttede klubbens arbejde. Han nød respekt i Danmarks Brydeforbund, blandt brydeklubbens håbefulde brydere og blandt danske brydere generelt. Studs havde til det sidste en fantastisk hukommelse og han fortalte med glæde anekdoter fra hans karrieres brydekampe og mange sportsrejser i ind- og udland.

Studs mødtes med sin hustru Eva mens de var ganske unge og Eva har været ved hans side lige siden. De blev gift så tidligt at der skulle et kongebrev til for at få det godkendt. De flyttede sammen i et lille hus mellem Frederikshavn og Sæby og har siden boet i Sæby. Sammen har Eva og Studs sønnerne Johnny (1968) og Brian (1976).

Selvom Studs brugte megen tid på sin sport, blev der tid til at starte eget firma og det var i 1975. Svend Erik er uddannet sejlmager hos P. Conradsen og arbejdede også hos Damsgaards Sejlmagerværksted. Eva hjalp til i firmaet, som fik navnet ”Studsgaards Sejlmageri”, og efterfølgende kom broren med i firmaet og senere kom også sønnerne og nevøerne med. Det er i dag et veldrevet firma som udover sejlmageri også beskæftiger sig med skilte, presenninger, sikkerheds udstyr og andet.

Vi vil altid huske Studs som en dygtig bryder, en dygtig forretningsmand og et fremragende menneske.

Vores tanker går til Eva og familien.


af Bjarne Leander Nielsen, Ffi Brydning - 26.09.2022