Historiens første DM-uge blev en succes

Fire travle dage med sport i alle afskygninger er slut, og den allerførste udgave af en DM-uge gik over al forventning. 

Efter fire dage med fantastisk og sportsvenligt sommervejr var det næsten symbolsk, at DM-ugen år 1 blev rundet af med bulder og brag over breakdance-battlen på Honnørkajen søndag eftermiddag. For der har virkelig været tale om et brag af en sportsfest, og flere medier omtaler faktisk eventet som ’en slags mini-OL’, præcis som vi som arrangører havde håbet, at det ville blive.

Tusindvis af tilskuere fulgte de forskellige idrætter rundt om i Aalborg, og DR, TV2 og sport Live formidlede sammen med over 60 akkrediterede skrivende journalister DM-ugen resten af befolkningen. Og når man på dr.dk’s liveblog kan læse om både ’Guld-Birte i minigolf’ og om Mikkel Sørensens vej til DM-guldet i styrkeløft for herrer under 83 kilo, så er det et tegn på, at DM-ugen er lykkedes med at få nogle af de mindre og mindre kendte sportsgrene ud til danskerne.

Stor tak til de deltagende forbund
Rammerne i Aalborg kunne ikke have været meget bedre, samarbejdet med Aalborg Kommune fungerede upåklageligt, og selv vejret var med os fra start til slut. Og i kombination med alt den gode energi og velvilje, som vi mødte fra alle i de deltagende forbund, blev det nogle helt fantastiske dage og i DIF kan vi faktisk ikke helt få vores arme ned. Tak til alle de forbund, der var med – vi håber, at I nød det, og det var aldrig blevet det samme uden jeres indsats.

Aalborg – vi ses igen
Nu skal vi evaluere ugen, så ’den svære toer’ bliver lige så vellykket eller endda endnu bedre. For heldigvis ligger det allerede nu helt fast, at vi ses igen til DM-ugen næste år. Det bliver igen i Aalborg og igen i weekenden omkring sankthans. Og vi glæder os allerede.

 


af Danmarks Idrætsforbund - 26.06.2022