Turpal Bisultanov er nomineret til prisen “BESTSELLERs Olympiske Håb 2022”

BESTSELLERs Olympiske Håb 2022: De nominerede er fundet

De tre nominerede til BESTSELLERs Olympiske Håb 2022 er fundet. Prisen uddeles hvert år til en atlet, der forventes at kunne sætte sit præg på fremtidens olympiske eller paralympiske lege. Vinderen kåres til Sport 2022-showet til januar.
Bestseller skriver således om årsagen til nomineringen af Turpal:

I 2021 opnåede Turpal flotte resultater inden for brydningen, hvor han endte i en EM- og VM-semifinale. I 2022 overgik han sine egne resultater, da han vandt EM-guld og VM-sølv i den olympiske vægtklasse 87 kg for senior. Han har tilmed taget titlen som EM-sølvvinder for U23-brydere. De flotte resultater gør, at Turpal ligger nummer to på verdensranglisten.

Nominerede har særligt talent og lovende fremtid

De tre nominerede er udvalgt ud fra indstillinger fra de danske idrætsforbund, som indstiller atleter, der alle har et særligt talent og en lovende fremtid inden for sporten. De nominerede er desuden kendetegnet ved stærke og ordentlige værdier, som gør, at de bidrager til et positivt miljø omkring dem.

– Vi har fået mange stærke indstillinger i år, så det har ikke været ligetil at udvælge de tre nominerede. Fælles for alle tre er, at de besidder et utroligt talent og er dygtige til deres sport, men samtidig er mennesker, som engagerer sig i miljøet omkring sporten og giver noget tilbage. Det er noget, vi vægter meget højt, når vi kårer BESTSELLERs Olympiske Håb, siger Anders Gam, der er direktør i JACK & JONES og en del af BESTSELLERs OL-samarbejde, og uddyber:

– Vi vægter talent højt i BESTSELLER, og det er altid spændende at følge unge mennesker, der går efter deres drømme. Det er et helt særligt fokus for os i BESTSELLER, og det er også inspirationen bag BESTSELLERs Olympiske Håb.

Prisen

BESTSELLERs Olympiske Håb uddeles som en del af det olympiske samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

– Det betyder meget for atleterne at blive nomineret og være med i opløbet til at vinde titlen som BESTSELLERs Olympiske Håb. Det betyder samtidig meget for os i Danmarks Idrætsforbund, at BESTSELLER ikke kun fokuserer på sporten, men også på menneskerne bag. Det at være rollemodel for andre er helt afgørende for dansk idræt, og at BESTSELLER også hædrer det i kombination med talentet, understreger vigtigheden og den stærke motivation bag, siger Søren Simonsen, Chef de Mission, Danmarks Idrætsforbund.

Forud titlen følger DKK 100.000 inklusiv et tøjsponsorat på DKK 25.000. Støtten skal hjælpe vinderen på vejen mod at opfylde sine olympiske drømme.

Vinderen præsenteres ved tv-showet ”Sport 2022”, som afholdes i Herning af DR i januar 2023.


af Ritzau - 28.10.2022