Nordiske mesterskaber i Herning

Lørdag d. 4. september 2021 afholder Danmarks Brydeforbund NM for seniorer i Sportscenter Herning

Herning Brydeklub er vært for dette års NM for seniorer. Mesterskabet skulle have været afholdt maj 2020, men blev udskudt grundet Corona og af samme grund bliver turneringen noget mindre end normalt, idet der formentlig kun bliver ca. 50 mod forventet 70-80 deltagere.

Det danske landshold består af 6 brydere og hjemmebaneklubben Herning stiller med to af klubbens tre landsholdsbrydere; Fredrik Bjerrehuus samt Turpal Bisultanov. Desværre har den tidligere europamester Rajbek Bisultanov for kort tid siden gennemgået en skulderoperation, og han vil derfor kun være at finde på tilskuerpladserne.

To herningensiske hjemmebanebrydere 

Turpal Bisultanov, 19 år: Stiller op til sit første NM på seniorniveau. Turpal vandt i starten af juli U20 europamesterskabet og vil derfor også være medaljekandidat i sin vægtklasse. Det må dog siges at blive en stor opgave Turpals unge alder taget i betragtning. En af hans stærkeste modstandere bliver den garvede seniorbryder Zakarias Berg fra Sverige, der er tidligere EM bronzevinder og deltager ved OL 2016. For Turpal vil turneringen endvidere fungere som forberedelse frem mod hans VM debut i Norge til oktober.

Fredrik Bjerrehuus, 31 år: Deltog ved årets OL i Tokyo, hvor han desværre måtte se sig slået i to hårde kampe. Her kort efter OL vil Fredrik ikke være i topform, men det til trods vil han dog stadig være at betragte som blandt favoritterne i sin vægtklasse. Den anden topseedede bryder i vægtklassen er den tidligere norske europamester Morten Thoresen fra Norge. Fredrik stiller op til NM mhp. at vinde sit tredje nordiske mesterskab og han vil helt sikkert levere sit yderste for at imponere på hjemmebanen i Herning.

Der vil være gratis adgang for tilskuere til hele turneringen. Du kan se hele deltagerlisten her.

Dagsprogram

10.30: Kvalifikationskampe

15.00: Finalekampe samt prisoverrækkelse

Aften: NM fest arrangeret af Herning Brydeklub

Følg med på gratis livestream

Hvis du er forhindret i at komme til Herning Sportscentrum og se de nordiske mesterskaber så fortvivl ej - du kan nemlig se kampene hjemme fra stuen! Du kan se gratis live videostream på denne side

Deltagende brydere fra Danmark

Danmarks Brydeforbund har udtaget følgende brydere til årets nordiske mesterskab:

63 kg William Reenberg

63 kg Brian Kurt Santiago

67 kg Fredrik Bjerrehuus

77 kg Oliver Krüger

87 kg Turpal Bisultanov

97 kg Mathias Bak


af Danmarks Brydeforbund / Herning Brydeklub - 03.09.2021