Turpal Bisultanov er europamester

U23 landsholdsbryderen Turpal Bisultanov har vundet EM for juniorbrydere her til aften

Lørdag aften sikrede den 19-årige herninggenser sig guldmedaljen i 87 kg efter en sikker 7-0 sejr over Gabriel Lupasco fra Moldova.

Turpal kom stærkt fra start i finalekampen, hvor han kunne gå til pause med en føring på 5-0. I anden periode havde Tupal fuldstændig styr på sin moldoviske modstander. Det blev blot til en aktion i anden periode, hvor Turpal fik kæmpet Gabriel Lupasco ned på madrassen, og dermed udbyggede han sin føring til 7-0, som også blev slut resultatet.

Dermed kan Turpal Bisultanov kalde sig Europas bedste juniorbryder i 87 kg.

(Turpal Bisultanov med sin EM guldmedalje i Dortmund. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Turpal kæmpede sig til finalen efter tre sejre fredag

Her startede han dagen ud med en sikker sejr på 9-0 over armenske Vigen Nazaryan, som tidligere har vundet medaljer ved både VM og EM for ungdomsbrydere.

Kvartfinalen blev en noget anderledes kamp. Her startede Turpal rigtig dårligt ud og kom hurtigt bagud 4-0 mod Dzmitry Salauyanau fra Belarus. Men med hård fight og god teknik kæmpede Turpal sig ret hurtigt tilbage i kampen og kom foran 5-4. En stilling som han holdt tiden ud.

I semifinalen var modstanderen russiske Muhammed Evloev. En stærk bryder, som tidligere har vundet EM for ungdomsbrydere to gange. Men Turpal styrede semifinalen fra start til slut, hvor han var i tæt på fuld kontrol. Det endte med en sejr på 7-0 over den russiske bryder.

Du kan se eller gen-se Turpals EM kampe her.


af Danmarks Brydeforbund - 03.07.2021