OL opdatering fra Tokyo

Vores sportschef Thor Hyllegaard har skrevet dette indlæg, hvor han fortæller hvad der er sket de seneste dage i Tokyo. Vi ønsker jer en god læselyst.

Vi ankom sikkert til verdens mest befolkede by Tokyo søndag morgen, efter en lang flyrejse på knap 11 timer. Sikkerheden i byen fylder meget, navnligt ift. covid-19. Her er ingen kompromisser, alt bliver gennemtjekket ved indrejse og ligeledes op til flere gange hver eneste dag. Vi har brugt en del tid hjemmefra på at få samtlige dokumenter, test & apps på plads. Mentalt havde vi indstillet os på, at det ville være en langsommelig og besværlig proces at komme igennem lufthavnens sikkerhedstjek og coronatests. Heldigvis gik turen gennem lufthavnen rimeligt smertefrit. Vi tog fra lufthavnen ”Haneda” ud til Hotel New Otani, hvor vi havde de to første overnatninger, inden vi tirsdag morgen rykkede ind i OL byen.

Coronarestriktioner præger OL

Vi lever under forholdsvis stramme restriktioner under dette OL. Vi skal bære mundbind hele tiden inkl. i fitnesscenteret her i OL-byen. Prøv at forestil dig at gennemføre et hårdt cardiotræningspas med mundbind på 😊 ! Vi skal dagligt indberette via den japanske sundheds-app, at man er feber- og symptomfri. Vi skal ligeledes dagligt aflevere spyttest. Vi er endda udstyret med en GPS tracker.

Det være rart med lidt adspredelse i løbet af dagen, eksempelvis hvis vi havde haft mulighed for at kunne tage ud og se andre danskere i aktion eller spise på en restaurant ude i byen. Men det er nu engang vilkårene til dette OL, og det er da også til at leve med. Japan har været under et kæmpe pres fra befolkningen omkring afviklingen af dette OL. Så Japan fortjener også respekt og forståelse for hvor vanskeligt og ikke mindst dilemmafyldt det er at gennemføre dette OL. I sidste ende gælder det for os blot om at udføre den opgave vi er taget til Tokyo for. Fredrik og holdet omkring ham skal gøre det så godt som muligt d. 3. og 4. august i Makuhari Messe Hall.

Indkvartering i OL byen

Fredrik, Szymon og jeg er indkvarteret i en stor lejlighed i OL byen med fire værelser, stue og to toiletter. Vi bor i øvrigt i lejlighed med to danske svømmere, der skal svømme 1500m på fredag. Mikkel Lassen bor fortsat på Hotel New Otani, som ligger ca. 30 minutters kørsel fra OL byen. Mikkel mødes med os ude på træningsvenue, når vi skal træne på madrassen. Restriktioner gør at Mikkel desværre ikke må besøge os her i OL byen. Træningshallen og konkurrencehallen ligger under samme tag, så vi får skabt en god rutine i at kunne finde rundt ude i hallen, samt få timet transporten rigtigt.

Slutteligt havde vi fornøjelsen af at være med til at fejre at Jesper Hansens flotte sølvmedalje i mandags, da han dukkede op på vores Hotel, New Otani for at snakke med pressen 😊.

(OL holdet før afrejse. Fra venstre: Landstræner Szymon Kogut, Sportschef Thor Hyllegaard, OL atlet Fredrik Bjerrehuus samt træningspartner Mikkel Lassen fra U23 landsholdet.)

Dagene i OL byen

Fredrik er nu nået til sin taperingsfase/formtop, hvilket gør at Fredrik kun skal træne én gang om dagen. Træningerne er intense og med en maksimal varighed på 60 minutter. Her i den sidste fase øges fokus også en smule på vægten. Fredriks vægt er fin, og der er masser af overskud. I takt med vi nærmer os stævnedagen stiger fokus også på, at skabe en god energi på holdet samt at tro på egne evner! I onsdags fik vi uanmeldt besøg af dopingkontrollen, som ringede på vores dør og ville have Fredrik med til dopingcenteret her i OL byen. Der var gået lidt rygter om, at man skal væbne sig med tålmodighed, når man bliver udtaget til en dopingkontrol. Vi er jo i Japan, hvor alt skal kontrolleres flere gange og udføres til perfektion. Fredrik slap dog efter blot halvanden time 😊.

(tv.: Dopingkontrol i OL byen. Th.: Fredrik Bjerrehuus interviewes af Peter Falktoft) 

Mediebevågenhed

OL er verdens største sportsbegivenhed og det mærker man også, dog i en noget anden skala end tidligere OL. Normalt er der omkring 20.000-25.000 medie/pressefolk og med godt 10.000 atleter, så kan man roligt sige at de plejer at være i overtal. Denne gang grundet covid19-restriktioner er der knapt så mange pressefolk herude, som vi har været vant til ved de foregående olympiske lege. Journalisterne har også langt sværere betingelse i forhold til at komme fra stadion til stadion. Derfor oplever vi et væsentligt mindre tryk på den front.  

Sådan forløber en dag i OL byen 

Jeg har prøvet at beskrive hvordan en almindelig dag ser ud for Fredrik i OL byen:

Kl.07.30: Gåtur i OL byen

Kl.08.00: Morgenmad

Kl.09.50: Afgang til træning

Kl.11.00: Træning

Kl.12.45: Afgang til OL byen

Kl.13.30: Middagsmad

Kl.15.00: Pressen

Kl.17.00: Behandling/massage

Kl.19.00: Aftensmad

Kl.19.30: OL i fjernsynet.

Kl.22.00: Godnat

Flere OL opdateringer

Du kan læse mere om brydning på United World Wrestlings OL side: uww.org/event/tokyo-2020. Der er ligeledes mulighed for at få OL opdateringer på Facebook og vores Instagram: @danmarksbrydeforbund. Hvis du følger os på vores sociale medier, så får du automatisk besked næste gang der er OL nyt fra vores Sportschef Thor Hyllegaard.


af Thor Hyllegaard, Danmarks Brydeforbund - 29.07.2021