Danmarks Brydeforbund har kåret to nye æresmedlemmer

Lørdag d. 4. december blev en historisk dag i dansk brydnings historie, da Else Kilgod og Allan Bo Jakobsen blev kåret som æresmedlemmer i Danmarks Brydeforbund.

Det var ikke blot værtsklubben AK Heros der modtog hæder d. 4. december da holdmesterskaberne i drengebrydning blev afholdt. Else Kilgod der har været frivillig i klubben gennem en menneskealder modtog nemlig den største hæder, at blive kåret som æresmedlem i Danmarks Brydeforbund.

Else startede som frivillige tilbage i 1975 og tog i det efterfølgende årti hul på opgaven med bestyrelsesarbejde. I 1983 modtog Else sin listeførerlicens efter to års behørig oplæring, og endte sidenhen selv med at stå for oplæringen af listeførerne i dansk brydning. Det er en opgave hun har bestridt frem til den dag i dag sideløbende med bestyrelses- og kassererarbejdet i AK Heros. 

Sidst men ikke mindst har Else siddet i forbundets bestyrelse i tolv år fra 2000-2012. Else varetog i sidstnævnte periode en bred portefølje af arbejdsopgaver i forbundsregi og her er særligt værd at nævne at hun har bestridt rollen som tovholder for Officialsudvalget i hele to årtier.

Her er i sandhed tale om en af dansk idræts helt store ildsjæle, og det er os en ære at kunne udnævne Else Kilgod til æresmedlem. Vi takker for din store indsats for dansk brydning de forgangne 45 år.

(Else Kilgod flankeret af Palle Nielsen, Erik Nyblom og Henrik Stuhr. Foto: T. Quvang)

Allan Bo Jakobsen

Danmarks Brydeforbunds tidligere formand Allan Bo Jakobsen blev ligeledes kåret som æresmedlem d. 4. december. 

Allan har været formand for Dansk Atlet Union og sidenhen Danmarks Brydeforbund i sammenlagt 18 år i perioden 1993 til 2010. Allan var tilbage i 2010 den længst siddende formand blandt DIFs specialforbunds mange formænd.

Udover bestyrelsesarbejdet så har Allan en lang dommerkarriere bag sig, hvor han blandt andet har været dommer til de olympiske lege i Barcelona og Seoul. Herudover har han i sagens natur været dommer til utallige internationale mesterskaber. Allan 'satte prik over i'et' ved at afslutte sin dommerkarriere med udnævnelsen til 'Honorary Referee' af vores internationale forbund.

Allan har ikke blot modtaget international hæder, han er den første modtager af den danske 'Emanuel prisen', der er opkaldt efter den navnkundige idrætsleder Emanuel Rose. Denne hæder blev ham tildelt af sammenslutningen af Dansk Idræts Veteraner. Denne pris modtog Allan for sit utrættelige arbejde for at bringe brydesporten på verdenskortet samt at det lykkedes at bringe senior verdensmesterskabet til Herning i 2009. I forbindelse med selvsamme VM blev Allan optaget i FILAs Leadership Hall of Fame, en udnævnelse han modtog som nummer fire af indtil nu blot tolv personer.

Det er med stor glæde at vi kan udnævne Allan Bo Jakobsen som æresmedlem i Danmarks Brydeforbund.

 

 (Allan Bo Jakobsen flankeret af Palle Nielsen, Erik Nyblom og Henrik Stuhr. Foto: T. Quvang)


af Michael Yde - 17.12.2021