Formandens julehilsen

Kære brydevenner,

Jeg håber at I må få en glædelig jul med mulighed for at nyde den fred som er i luften og få ladet batterierne op. Året går på held, og Vi kan se tilbage på året med glæde, da vi Covid-19 til trods fik gang i rigtig megen brydning. Så meget at det blev noget presset efter sommerferien. Så "hatten af" for brydedanmarks iver og engagement for at få så mange timer sammen som muligt.

Brydesporten giver aldrig op

Da der blev åbnet op for brydetræningen igen, var det med nogen bekymring om bryderne nu vil finde vej tilbage til træningen igen. De fleste tilbagemeldinger fra klubberne var heldigvis positive. Frafaldet var mindre end frygtet og efterhånden som ugerne gik kom flere og flere tilbage. Og så kom der ellers gang i ministævner, cup stævner og ikke mindst mesterskaberne. Thor Masters var blev rykket til september og gav os igen verdensklasse brydning på dansk jord. Her kom 19-årige Turpal Bisultanov til tops i 89 kg vægtklassen. Det er en imponerende præstation, navnligt Turpals unge alder taget i betragtning. Blot nogle måneder forinden viste Turpal i suveræn stil sit udviklingspotentiale ved Junior EM i Dortmund. Her gik han ligeledes hele vejen og strøg til tops med en EM guldmedalje. 

(Turpal Bisultanov i TM'21 finalen. Foto: Danmarks Brydforbund)

Ny strategiaftale med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark

På udviklingssiden blev der i årets løb lagt sidste hånd på de strategiske spor i samarbejde med DIF. Det der skal danne grundlag for vores udviklingsarbejde, samt økonomisk støtte i perioden 2022-2025. Vi sætter fokus på at styrke vores organisation, samt at blive flere medlemmer. Vi arbejder videre med at styrke talent og elitesiden med støtte fra DIF og en historisk god aftale med Team Danmark. Der blæser nye vinde hos Team Danmark. Der kigges bredere i de forbund som har både talent og verdensklasse atleter. Netop dette er særligt fordelagtigt for dansk brydning. Vi nyder stor anerkendelse af hvor godt vores kraftcenter fungerer. Vi belønnes af Team Danmark for den trivsel, den sportslige ramme samt ikke mindst vores sportslige resultater. Jeg nikker med anerkendelse til eliteteamet samt alle de kræfter der støtter vores nationale kraftcenter.

Bredde og drift

Trods de vilkår som corona har budt foreningslivet, så har vores Udviklingskonsulent Simon holdt gryden i kog hos klubberne. Simon har været i kontakt med næsten alle klubber klubber og en god del af klubberne er også blevet besøgt. Simon har efterhånden et godt indblik i de ressourcer og kompetencer I har derude, samt de udfordringer I står overfor. Corona epidemien bryder kontinuiteten, så initiativer skal ofte gentænkes eller udsættes. Noget andet der har udsat Simons arbejde, er dog en lykkelig omstændighed. Han blev nemlig far til en datter i februar. Stort tillykke med familieforøgelsen. Driften af forbundet har ligeledes været sat på en prøve med corona til trods for at vi nu kører på 3. sæson. Restriktioner er kommet og gået med kort varsel, og det har trukket store veksler på både forbund, klubber, frivillige og ikke mindst bryderne. Vi takker for omstillingsparatheden og tålmodigheden mens Vi ser frem til at kunne vende tilbage normalen i det nye år.

Ny fristilstræner

Det Nationale Kraftcenter har med finansiering fra Brydeklubben Thor samt Danmarks Brydeforbund fået ansat en fristilstræner. Balazs Kalman har første arbejdsdag i december 2021 på NKC. Den tidligere ungarske landsholdsbryder og U15 landsholdstræner i Ungarn, skal bl.a. være pigetræner på NKC samt i klubregi i BK Thor. Han er 26 år gammel og har hidtil være bosat i Budapest, men rykker nu teltpælene op og flytter til Nykøbing Falster. Balazs er kontraktforpligtet i Brydeklubben Thor, men den nyerhvervede træner vil også være at finde som fast træner på Danmarks Brydeforbunds Udviklingstrup, samt vores nyeste initiativ "Power camp", der er en træningssamling kun for pige-/kvindebrydere. Balazs har en masse international erfaring med i bagagen som bryder og er hans unge alder til trods allerede meget erfaren med at træne både piger og drenge i fristilsbrydning. Jeg ser frem til at byde ham velkommen til brydedanmark!

Jeg vil rette en særlig tak til...

Til landstrænerteamet Szymon Kogut og Håkan Nyblom samt vores Sportschef Thor Hyllegaard.

Til Jesper Kierkegaard, Anne Christensen og Lukas Hoier Jensen der er trænere på Udviklingstruppen.

Til vores drifts- og udviklingsansatte Michael Yde og Simon Lui for en fornem indsats med drive og udvikle Danmarks Brydeforbund. Det er dejligt med super gode ansatte, det gør det nemmere at være frivillig i forbundsbestyrelsen samt at kunne holde fokus på politikken!

Sidst men ikke mindst tak for i år, til alle bryderne, de frivillige trænere, holdledere, forældre og bestyrelsesmedlemmer. Uden jer var der ikke noget brydedanmark!

 

Med et ønske om en glædelig jul og et godt nytår til jer alle.


af Palle Nielsen, Formand for Danmarks Brydeforbund - 14.12.2021