Deltagerrekord ved de individuelle danske seniormesterskaber 2021

80 brydere var klar til start lørdag den 13. november, da Brydeklubben Thrott var værter for årets DM for seniorer 2021.

Med et rekordstort antal deltagere blev DM for seniorer i græsk-romersk og fristilsbrydning fløjtet i gang i den gamle stadionhal i Aarhus lørdag d. 13. november 2021. 11 brydeklubber var repræsenteret ved stævnet, og med hjælp fra de fremmødte tilskuere samt klubkammeraters flotte opbakning, var de fleste brydeklubber da også at finde på podiet, da medaljerne skulle overrækkes.

Bedst gik det for Brydeklubben Thor Nykøbing, der, med sine 24 deltagere, vandt hele 13 medaljer i græsk-romersk brydning. Efter en ægte herrefight mod Brydeklubben Throtts Christian Bantle kunne Frederik Ekstrøm (77 kg) for 13. gang lade sig hylde som dansk mester for seniorer.

Også hos værterne Brydeklubben Throtts 14 brydere var der fart over feltet, og med fire guldvindere i græsk-romersk brydning blev de klubben med flest danske mestre i netop græsk-romersk brydning. Blandt guldvinderne var blandt andet Mathias Bak (130 kg) og Oliver Krüger (82 kg), som netop har deltaget ved verdensmesterskaberne i Oslo. Derudover røg både Mikkel Wind (72 kg) og Martynas Nemsevicius (97 kg) øverst på podiet og kunne lade sig hylde af klubbens mange frivillige og fremmødte.

(Martin Lorenzen, A.I.R. kaster Magnus Rasmussen, BK Thor. Foto: Henrik Clausen)

A.I.R. kåret som bedste fristilsklub

Roskilde Brydeklub fik også ekstra metal med hjem i kufferten, og efter flotte præstationer på madrassen kunne de glæde sig over fire danske mestre fordelt på græsk-romersk brydning og fristilsbrydning og ikke mindst titlen som bedste fristilsklub. Martin Lorentzen (60 kg) formåede endnu en gang at kæmpe sig til toppen af podiet og kan nu skrive syv gange dansk mester på CV’et.

Det var en veloplagt Mads Hørkilde, der kunne speake tilskuere og ikke mindst brydere gennem et flot finaleshow, hvor stemningen var i top og taget på den gamle stadionhal til tider var ved at lette.


af Cecilie Hedegaard Bak, Brydeklubben Thrott - 15.11.2021