Nyt fra udviklingskonsulenten

Der er forsat trykket på pauseknappen og årets første tid må gå med online træning og udendørstræning - med max. 5 deltagere

Efter endnu et pressemøde med nedslående nyheder, ser vi desværre ind i en periode, som leder triste tanker tilbage til februar og marts måned 2020. Vi må derfor igen trykke på ”pause” knappen for den indendørs brydetræning og alt det fantastiske klubliv der følger den. DIF forventer desværre ikke, at der bliver lempet på restriktionerne d. 17. januar, men forventer at de nuværende restriktioner for foreningerne, forsætter også efter d. 17. januar.

Restriktionerne betyder dog ikke, at der slet ikke må være nogen foreningsaktivitet og DIF skriver følgende:

”Indtil videre har vi ikke meldinger om yderligere begrænsninger for idrætsaktiviteter, og derfor er der i princippet fortsat mulighed for at gennemføre idrætsaktiviteter så længe det er muligt inden for det gældende forsamlingsforbud. Vi appellerer dog til, at alle vores foreninger fortsat agerer ansvarligt og er opmærksomme på at overholde alle retningslinjer. Vi appellerer samtidig til at have respekt for den utryghed, som den nuværende corona-situation kan generere hos både medlemmer, trænere og frivillige idrætsledere.”

Med andre ord, så er det stadigvæk muligt at gennemføre udendørs træninger, men med max. 5 personer inkl. træneren. Hvis dette ikke er en mulighed for jeres forening, så vil jeg herunder komme med nogle andre muligheder, for hvordan i kan holde liv i jeres forening, i denne svære tid. Husk at i altid kan træffe mig på slh@brydning.dk eller på 61469859, hvis I har nogle spørgsmål eller gerne vil have lidt sparring på mulighederne for aktivitet i denne tid.

4 gode forslag til brydeklubberne

 1. Hold medlemmerne varme via Facebook
  Til trods for, at der ikke er normale aktiviteter i jeres klub grundet corona, men derfor kan I godt mindes klubben og alle de gode oplevelser virtuelt. Dette kan blandt andet gøres igennem engagerende opslag på Facebook, hvor indholdet lægger op til, at man i kommentarfeltet kan dele kluboplevelser eller tagge savnede holdkammerater. 

  Hent inspiration til Facebook her.
 1. Opkvalificer jeres trænere under corona-ventetiden
  Selvom jeres trænere ikke kan udvikle sig på vanlig vis, kan I udnytte ventetiden til at styrke deres kompetencer. Det kan ske hjemme fra stuen med et eller flere af vores gratis kurser i Idrættens E-læring. De kan fx tage kurset Børn og unges udvikling eller kurset Træningsmiljøet.
 1. Få styr på jeres målgrupper
  I knap et år har COVID-19 skygget for foreningsidrætten, men selvom det meste idræt er sat midlertidig på pause, er der lys forude. Udnyt ventetiden til at blive skarpe på jeres målgrupper, så I kommer godt fra start, når foreningsidrætten åbner igen. Tag vores e-læringskursus og få inspiration til arbejdet med eksisterende og nye målgrupper i et fastholdelses- og rekrutteringsperspektiv.
 1. Planlæg klubbens aktiviteter med et årshjul
  Brug den ufrivillige ventetid til at styrke planlægningen og koordineringen i jeres forening. Skab overblik med et årshjul. Hent en kort guide og en simpel skabelon her.

  Du kan også tage vores nye e-læringskursus om emnet.


af Simon Lui - 06.01.2021