Mindeord om Keld Madsen fra AK Heros

Keld Madsen der er æresmedlem i Brydeklubben AK Heros, har fundet fred fredag d. 1. maj, efter at have været en central figur i brydeklubben gennem en menneskealder.

Keld Madsen, yngste barn af en børneflok på 7, blev født på ”Fredlygaard”, Evetofte. Barndommen og teenageårene blev brugt som medhjælper på gården hos sine forældre. Senere var det Stålvalseværket, der fik glæde af Kelds store arbejdskraft, inden han som voksenlærlig blev uddannet VVS-er. Kompetencer, der bragte ham i forbindelse med mange mennesker og som han skabte stor glæde for.

(Fra venstre; Keld Madsen med hans tvillingebror Kurt Madsen. Foto: Privat)

Keld skabte glæde i Heros i mere end 70 år

I drengeårene blev Keld taget med til brydning i HEROS af sin svoger, James Jørgensen. Denne forbindelse har skabt glæde i HEROS i over 70 år. Keld vandt sit første danske mesterskab i Sønderborg som 13-årig. Han cyklede sammen med 3 kammerater, heraf hans tvillingbroder, Kurt, fra Frederiksværk til Sønderborg og retur igen. Cykelturen var en kraftpræstation i sig selv. Senere blev det til 2 danske seniormesterskaber og adskillige danske mesterskaber på HEROS´ kamphold. Keld deltog tillige ved verdensmesterskaberne i Budapest i 1958 og i Toledo, Ohio, U.S.A. i 1962.

Keld var igennem hele sin aktive karriere en træningsnarkoman og et foregangsbillede for de unge brydere. Efter sin lange aktive bryderkarriere tog Keld fat på trænergerningen i drengeafdelingen i HEROS og da URSUS, Hundested savnede en træner, tog Keld et par år som træner der. I Centrumfesternes tid var det altid Keld, der stod for tilslutning af VVS til diverse vogne og forretninger. Efter brydetrænergerningen var gået på hæld, lå det klart i kortene, at Keld skulle overtage trænergerningen i HEROS´ legendariske motionsafdeling efter James Jørgensen. En opgave Keld også bestred til ug. Keld var ivrig motionist og et omdrejningspunkt i det sociale liv i alle årene fra oprettelsen af motionsafdelingen og indtil sygdommen gjorde det umuligt for ham at være aktiv på madressen.

Støtteklubben HEROS Venner har også nydt godt af Kelds arbejde og sociale indstilling.

Kelds indsats for brydning og Atleklubben HEROS er kronet med et fortjent æresmedlemsskab. Kelds bortgang er et stort tab for brydeklubben og naturligvis for hans famile. Keld efterlader sig 3 døtre, 2 børnebørn og et oldebarn.

Vennernes ven er her ikke mere.

Æret være Keld Madsens minde.


af Atletklubben HEROS - 29.05.2020