Nekrolog: Ole Johannes Bech

- af Vagn Larsen, kasserer i AK Jydens brydeafdeling

Det er med meget stor sorg, jeg må fortælle, at vi onsdag modtog meddelelsen om vores formand og Æresmedlem Ole Johannes Bech, er sovet stille ind og omgivet af sin familie onsdag morgen.

Jeg taler ikke kun på mine egne vegne, når jeg siger, at Ole vil blive savnet og mindet med både stor taknemmelighed, ære, respekt og sorg. Det er en af AK Jydens helt store profiler, vi nu tager afsked med.

Mange af Oles tanker, ideer og holdninger leve videre i alle os, der har kendt ham.

Ole var gennem 32 år tilknyttet AK Jydens brydeafdeling. Ole startede med at komme i AK Jydens brydeafdeling i 1988, da hans søn Michael startede til brydning. Da Michael stoppede, blev Ole der for at hjælpe som frivillig, og gennem årene har Ole besat mange forskellige poster i AK Jyden.

Ole begyndte i AK Jydens brydeafdelings bestyrelse som næstformand allerede den 14. februar 1991. I 1994 overtog han formandsposten, og da vi I 1996 manglede en kasserer, var Ole selvfølgelig klar til at stoppe som formand for at hjælpe AK Jyden som kasserer. To år senere i 1998 var det styr på pengene, og Ole var klar til at stå for alt det sportslige i AK Jyden, så han påtog sig næstformandsposten. Den 24. februar 2003 var Ole igen klar til hjælpe AK Jyden som formand, og vi der kendte Ole, ved at det var den post, som han var skabt til i AK Jydens brydeafdeling. I de sidste 17 år har Ole været vores formand, indtil han sov ind onsdag morgen.

Ole var også hovedformand for AK Jydens hovedbestyrelse, hvor alle AK Jydens tre grene er samlet: Brydning, Boksning og Vægtløftning. Ole var også meget aktiv i foreningen Gamle Jyder. Og lad os ikke glemme de nok 400 vagt opgaver over en periode på 24 år hvor Ole har været med til at skaffet penge til klubben.

Sidste år blev Ole udnævnt til Æresmedlem af AK Jyden. Den højeste ære man kan opnå i AK Jyden og det var velfortjent.

Ole lyttede man til, når han tog ordet. Der var stor respekt om ham. Vi kendte alle Ole som en lun mand, som også sagtens kunne lade en hård bemærkning falde, når det var nødvendigt. Han evnede at sige tingene direkte, og i et sprog som alle forstod, såvel de unge brydere i træningslokalet, forældre og når han talte på Danmarks Brydeforbunds repræsentantskabsmøde.

For en klub som vores er det livsnødvendigt at have nogle ildsjæle, som kommer hver eneste gang og hjælper til, og Ole var ”Ildsjælen”. Vi vil aldrig kunne takke nok for den tid og hjælp, Ole har ydet vores klub i årtier, og det bliver umuligt at erstatte ham. Han var i den grad en mand, man altid kunne regne med,

Jeg vil gerne lige fortælle en historie om Ole, som viser hvad AK Jyden betød for Ole, og hvad Ole betød for AK Jyden. Jeg ringede til Ole sidste år. Vi manglede en security chef for en koncert, der skulle foregå 2 timer senere på Skråen. Ole fortalte, han lige var kommet hjem fra sygehuset en time tidligere, hvor han havde fået behandling for sin kræft, men hvis han kunne få en stol at sidde på, så var han klar!

Nu er Ole ikke sammen med os mere. Lad os tænke på, hvor pludseligt det kan ske, og ære hans minde ved altid passe på hinanden og behandle hinanden positivt og godt.

Vi fra AK Jyden vil gerne sige en stor tak til Oles kone, Hanne, og resten af hans familie for de tusindvis af timer, hvor vi har lånt Ole gennem de sidste 32 år.

Æret være Ole Johannes Bech minde.


af Vagn Larsen, AK Jyden - 02.04.2020