Formandens julehilsen

Kære brydevenner

Jeg håber at I må få en glædelig jul med mulighed for at nyde den fred som er i luften og få ladet batterierne op. Året går på hæld, jeg kigger tilbage på året med nogen frustration over at vi ikke har kunnet dyrke den sport vi elsker på de vante vilkår. Vi måtte finde andre veje at holde os i gang på, for flere klubber har det givet uventet succes.

Brydesporten giver aldrig op

De fleste klubber trænede videre da Covid 19 lagde Danmark ned. Velkendte øvelser blev taget med udendørs og udøvet hvert for sig hjemme i stuerne. Funktioneltræning blev den gennemgående træning. En afart Crossfit med øvelser og redskaber tilpasset brydning. En fantastisk træning alene, som en del unge -og voksenmotionister fik smag for. Flere ministævner og mindre camps blev modsvaret til aflysningerne af de store cupstævner. Dejligt at se kreativiteten folde sig ud, med virtuel træning. Og skulle man gå lidt i stå derhjemme kan man jo altid finpudse formen med forbundets teknikmærker.

Udviklingskonsulenten er kommet godt fra start

Trods vilkårene er Simon Lui Hansen, som tiltrådte 1. januar, kommet godt fra start. Alle klubber er blevet kontaktet og stort set alle klubber er blevet besøgt. Simon har fået et godt indblik i de ressourcer og kompetencer I har derude, samt de udfordringer I står overfor. Han har fået set brydning live. Dåben blev ved Thor Masters i Nykøbing Falster, intet mindre. Og senest ved DM for Hold i Frederiksværk. Så forståelsen for selve sporten sniger sig også ind. Men først og fremmest handler det om input og sparring ifht. den organisatoriske udvikling, samt tilgang og fastholdelse.
Vi bruger en del tid under nedlukningen til at lægge nogle grundsten til dette fremtidige arbejde. Grundsten som skal sikre at vi alle trække i samme retning.

NKC – Vores nationale kraftcenter

Det skal ikke være nogen hemmelighed at forbundets stolthed er de nye fysiske rammer for det nationale kraftcenter. Halbryggeriet i Nykøbing Falster huser hele seks styk 12x12 madrasser, flotte styrketræningsfaciliteter samt endda mulighed for overnatning. NKC er fuldt kørende med daglig træning og samlinger når det har kunnet lade sig gøre. Brydere fra hele landet er rykket til Nykøbing Falster for at forfølge deres drøm. Der er fokus på det hele menneske, på trivsel, arbejde og uddannelse. NKC har bragt dansk brydning op i den internationale liga. Det er et attraktivt sted at komme på samling. I år har NKC lavet adventsvideoer, der giver et godt indblik i dagligdagen og mulighederne ifht. træning, arbejde og uddannelse. Donerer du 100 kroner eller mere kan du deltage i konkurrencen om attraktive præmier. Du deltager i konkurrencen ved at overføre din donation via Mobilepay til nummer 431639).

Glædelig 3. søndag i advent 🎄🎅🏼

Glædelig 3. søndag i advent 🎄🎅🏼 “Dual-Career” I kan støtte de seje brydere, som hver dag kæmper for guld til Danmark! 🥇🇩🇰 Deltag i konkurrencen om fede præmier som vil blive udtrukket den 24. December 2020. Det ENESTE du skal gøre er at: ✅ Støt med minimum 100,- via MobilePay: 431639 Præmier: 1. Vind en rejse/tur med NKC 2. NKC-Sweatshirt 3. NKC-Cap 4. NKC-sokker #NKC #Adventskalender #Støt #EliteBrydning #MobilePay431639 #DanmarksBrydeforbund

Slået op af Danish Wrestling - NKC i Søndag den 13. december 2020

Talent & trænerudvikling

Donationen, et større beløb fra projektmidlerne i DIF og Team Danmark, som satte ekstra skub i træner- & talentudviklingen i dansk brydning, bragte talenttrænerer og brydere fra U23 truppen til Ungarn. Projektet startede med en tur til VM i Kasakhstan i september 2019.
Trænerne inddrages i internationale netværk gennem deres deltagelse i disse træningssamlinger. Både Kasakhstan og Ungarn er nogle af de førende nationer inden for talentudvikling.
Projektet skulle være afsluttet i 2020, hvor tre af de deltagende trænere slutter af med at tage diplomtræner uddannelsen, men grundet Covid 19 er denne del udsat. Det kommer til at hæve niveauet fra nationalt til internationalt niveau på de trænere, der til daglig arbejder med de unge brydere, der har OL 2024 & 2028 i sigte. Der er etableret et trænernetværk som skal tage stafetten videre og kultivere trænergerning og øget kvalitet i træningen.

Glædelig jul og tak

Året 2020 har været en særlig udfordring for idrætten, og der skal derfor lyde en hjertelig tak til forbundets ansatte. Til landstrænerteamet Szymon Kogut og Håkan Nyblom samt vores sportschef Thor Hyllegaard. Til Udviklingstruppens trænere Luca Holt, Jesper Kierkegaard, Anne Christensen og Emma Brobeck for den store omstillingsparathed og fleksibilitet.

Til vores ansatte Simon Lui og Michael Yde for at drive og udvikle forbundet under disse vanskelige og udfordrende forhold. Det er dejligt med super gode ansatte, det gør det nemmere at være frivillig i forbundsbestyrelsen, så bestyrelsen kan holde fokus på politikken!

Sidst men ikke mindst tak for i år, til alle brydere, trænere, holdledere, forældre og bestyrelsesmedlemmer, uden jer var der ikke noget brydedanmark!

Med et ønske om en glædelig jul og et godt nytår til jer alle.


af Palle Nielsen, formand i Danmarks Brydeforbund - 17.12.2020