Corona nyt fra DIF

Vi gengiver her uddrag fra en orientering fra DIF vedr. corona

På den positive side glæder vi os fortsat over, at det lykkedes at få undtaget idrætsudøvere op til 21 år fra forsamlingsforbuddet. Og – som I kan se nedenfor – glæder vi os også over, at det er lykkedes at få prof-bekendtgørelsen udvidet, så bl.a. alle landshold og de bedste nationale ligaer i alle DIF-idrætter også er undtaget forsamlingsforbuddet.

Samtidig kan vi hæfte os ved den store politiske anerkendelse af idrætten og foreningslivets store værdi for det danske samfund, der ligger i, at vi får den slags undtagelser i en svær tid. En anerkendelse som vi også har fået bekræftet i dialogen med regeringen. 

Til gengæld har dagens møde i sektorpartnerskabet vedrørende breddeidrætten været dybt, dybt frustrerende og faktum er, at vi pt. ikke ved, hvor mange dage, der går, før vi har de justerede retningslinjer.

Nedenfor forsøger vi at give jer en status på retningslinjerne – både på proces og indhold. Derudover er der informationer om en række andre corona-relaterede forhold.

RETNINGSLINJERNE I HOVEDTRÆK

I forhold til de overordnede retningslinjer så står det klart, at følgende nye restriktioner er gældende for idrætten:

  • Forsamlingsforbud på alle voksne på maks. 10 personer
  • Børn og unge til og med 21 år er undtaget forsamlingsforbuddet og må være samlet op til 50 personer til idrætsaktiviteter uden overnatning
  • Forsamlingsforbuddet gælder ikke professionelle idrætsudøvere
  • Krav om mundbind eller visirer på idrætsfaciliteter med offentlig adgang – dog ikke når man er udøvende (herunder når man er omklædt og går fra omklædningsrummet)
  • Der er ikke længere dispensation til lejre, fodboldskoler mv.
  • Opfordring til at aflyse sociale arrangementer

HVORDAN SKAL VI FORHOLDE OS LIGE NU?

Vi er til fulde klar over, at situationen er voldsomt frustrerende for både jer og jeres foreninger, ligesom vi ved, at mange af jer står med akutte behov for afklaringer ift. holdturneringer mv. Desværre er det ikke muligt at melde mere detaljerede tiltag ud, før vi har Kulturministeriets opdaterede retningslinjer. De overordnede udmeldinger anviser dog en retning og nogle rammer, men hvis I videreformidler idrætsspecifikke retningslinjer til jeres foreninger, så husk at tage forbehold for ændringer, når Kulturministeriets – og efterfølgende DIF og DGI’s retningslinjer – kommer.

ENDNU FLERE ELITESPORTSFOLK FÅR GRØNT LYS

Udover den store sejr med undtagelsen af børn og unge op til 21 år, så er der også gode nyheder for eliteidrætten. Det er nemlig lykkedes at få udvidet bekendtgørelsen, så det at dyrke idræt på højeste nationale seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren undtages fra forsamlingsforbuddet.

Hvem der pt. er omfattet, kan I se, hvis I klikker ind under ”Professionel idræt” på www.dif.dk/corona (opdateres snarest). Med den nye bekendtgørelse betyder det, at alle landshold, den bedste nationale liga og pokalturneringer i alle DIF-idrætter er undtaget. I kan se de præcise formuleringer i lovbekendtgørelsen her: https://www.lovtidende.dk/api/pdf/216969

Læs mere

Du kan finde mere info på dif.dk/corona. Bemærk dog at vi forsat venter på de opdaterede retningslinjer for breddeidrætten.


af Danmarks Idrætsforbund - 26.10.2020