Rekordstort Thor Masters sætter nye højder

Godt 160 brydere fra 20 nationer har meldt sin ankomst til Brydeklubben Thors store internationale brydeturnering  “Thor Masters”

Der er dømt brydning i absolut verdensklasse, når Brydeklubben Thor fredag den 17. januar og lørdag den 18. januar 2020 i Nykøbing Falster hallerne, er værter den  18. udgave  af en af verdens største og stærkeste brydeturneringer med brydelandshold fra hele 20 nationer, blandt andet med så stærke brydenationer som, Polen, Tyrkiet, Ukraine, USA og Armenien. 

Der er tilmeldt over 160 brydere, som skal kæmpe i 10 forskellige vægtklasser, og for mange af de deltagende lande, bliver turneringen brugt som forberedelser til de forestående Olympiske Lege i Tokyo i år, og den efterfølgende 9 dage lange træningslejr efter turneringen i BK Thors træningscenter “Barbarian Wrestling Arena” har hele 140 brydere med fra 17 nationer.

(Rajbek Bisultanov til Thor Masters 2019. Foto: Monika Faber)

Ti danske brydere til start ved internationalt topstævne

I alt er 10 danske brydere til start, hvoraf de 7 stiller op for Danmarks Brydeforbund, og ligeledes stiller 3 brydere for det “Nationale Kraftcenter”, der huses af værtsklubben Thor på Nykøbing Falster. 

De største forhåbninger til danske topplaceringer er dog uden tvivl hos den netop OL kvalificeret Fredrik Bjerrehuus fra Herning BK, der skal til start i 67 kg klassen. Fredrik har vundet Thor Masters hele 6 gange, men får hård kamp ved årets Thor Masters. Det samme gør Rajbek Bisultanov ligeledes fra Herning BK. Europamesteren fra sidste år, jagter ligeledes en topplacering. 

De danske deltagere er følgende:

Fra landsholdet deltager følgende brydere:

60 kg Nikolai Mohammadi, BK Thor Nykøbing F.

63 kg Mikkel Lassen, AK Heros Frederiksværk

67 kg Fredrik Bjerrehuus, Herning BK

77 kg Rajbek Bisultanov, Herning BK

77 kg Oliver Krüger, Thrott Åbyhøj

87 kg Turpal Bisultanov, Herning BK

97 kg Mathias Bak, Thor Vejgård

Det nationale kraftcenter har udtaget følgende brydere:

72 kg Oliver Jensen, Heros Frederiksværk

77 kg Jonas Møller, BK Thor Nykøbing F.

82 kg Marcel Hein, BK Thor Nykøbing F.

Der er indledende runder fredag d. 17. januar 2020 kl. 1600 og frem til kl. 2000, og lørdag den 18. januar 2020, er der indledende runder fra kl. 1000. Der er bronzekampe fra kl. 1530, og kl. 1630 er der stort finaleshow med 10 finalekampe, dansepiger, røg og damp, og sidst men ikke mindst brydning i verdensklasse! Man kan også følge med hjemme fra stuen på www.thormasters.com.

Det koster kun 100 kr. for begge dage og for børn under 16 år er der gratis entre. 

På gensyn til brydning i verdensklasse i Nykøbing Falster.


af Pressemeddelelse: Brydeklubben Thor - 12.01.2020