Dansk brydnings nye stjerne lyste smukt op ved rekordstort Thor-Masters

- Dansk brydnings nye store stjerne Rajbek Bisultanov sørgede for dansk guld, ved et rekordstort "Thor-Masters" i Nykøbing Falster hallen.  

Hvis nogen var i tvivl om at dansk brydning har fundet en afløser for dansk brydnings store navn igennem mange år thorbryderen Mark O. Madsen, så blev det lørdag ved "Thor-Masters" i Nykøbing Falster slået fast med 7 tommer søm, at Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub står klar til at overtage tronen, som dansk brydnings nye store profil. 

Herningbryderen der er født i Tjetjenien, og til dagligt bor i Nykøbing Falster, og træner på det nationale kraftcenter, og p.t. kæmper hårdt uden for brydemadrassen, om at blive dansk statsborger, samt  at blive deltager ved det forestående OL i Tokyo, viste at han brydemæssigt ikke alene har verdensklasse, men også en bryder der kan gøre det helt store ved et OL, da han i 77 kg klassen strøg helt til tops i 82 kg klassen, og dermed sikrede dansk guld i det stærke internationale selskab der fredag og lørdag var samlet i Nykøbing Falster hallen. 

(Rajbek Bisultanov mod VM sølvvinderen Alex Kessidis fra Sverige i finalen ved Thor Masters. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Modstanden kom først i semifinalen

Rajbek Bisultanov vandt tre sikre sejre i de indledende runder, inden han for alvor fik modstand i semifinalen mod svenske Bogdan Kourinnoi, hvor Herningbryderen hurtigt kom bagud 2-1, men derefter vågnede op, og kort efter kastede sin modstander efter et flot udført "hoved i klemme". 

Nu ventede finalen mod svenskeren Alex Kessidis, der er VM sølvvinder i 77 kg klassen i 2019, og en brydere som har kvalificeret sig til OL i Tokyo til sommer. I det store anlagte finalshow, hvor godt 1200 tilskuere sad på lægterne og ventede med stor forventning til dansk brydnings nye "darling", i dagens sidste kamp, blev det til et festfyrværkeri af en finalekamp, hvor Rajbek Bisultanov efter en føring på 1-0, kom bagud med 5-1, men i fremragende comeback fik udlignet til 5-5 og godt et minut før tid, kom på ryggen af sin modstander, og bragt sig foran med 7-5, hvorefter Nykøbing F. hallen var ved at eksplodere. Dermed sikrede Rajbek Bisultanov ikke alene dansk guld, men viste også at han er en absolut verdensklassebryder. 

Mikkel Lassen på medaljeskamlen til stærkt besat Thor Masters

Mikkel Lassen fra Heros Frederiksværk der ligesom Rajbek Bisultanov, også træner på kraftcenteret i Nykøbing Falster, sørgede for mere dansk metal, da han hentede en fornem bronze i 63 kg klassen. 

Turpal Bisultanov fra Herning Brydeklub, og lillebror til Rajbek Bisultanov blev nr 4 i 87 kg klassen, og den blot 18 årige herningsbryder der også bor i Nykøbing F, og har sin daglige gang på Kraftcenteret i Nykøbing Falster, viste i den meget stærke besatte 87 kg klasse, at han bestemt er også en del af den delegation, som dansk brydning sender ud de næste mange år for vinde internationale medaljer til Danmark.

Et godt samlet dansk resultat i det særdeles stærkt besatte "Thor-Masters", på en dag hvor en anden stor dansk profil manglede, da Fredrik Bjerrehus der har kvalificeret sig til de Olympiske Lege, og har vundet Thor-Masters ikke mindre end 6 gange, måtte melde fra grundet personlige årsager, og dermed ikke kom til start. 

For BK Thors tre deltagere blev det til hver to nederlag, men de unge thorbrydere, Jonas Møller, Marcel Hein og Nikolai Mohammadi,  der blot er juniorbrydere, og første års seniorbrydere var det gode lærepenge der blevet sparet for de tre thortalenter. 

Rajbek Bisultanov blev mere en velfortjent kåret til turneringens bedste bryder, mens Polen vandt nationskonkurrencen foran Ukraine og Tyskland. 

Den 18. udgave af "Thor-Masters" blev det hidtil største nogensinde, med 151 deltagere fra 18 nationer der kæmpede 266 kampe, og med 14 timers brydning non-stop fredag og lørdag, og værterne fra BK Thor leverede en særdeles godt og velorganiseret "Thor-Masters". 

Det blev samtidig det nok bedste "Thor-Masters" i historien, hvor især stemningen under finalestævnet nærmest var "magisk", og det er nok netop det "Thor-Masters 2020" vil blive kendt for, med den afslutning som Rajbek Bisultanov gav på en flot og smuk brydeweekend i Nykøbing Falster.  

Godt 120 brydere holder nu en velfortjent fridag søndag, inden en 9 dage lang træningslejr indledes i "Barbarian Wrestling Arena" i Nykøbing Falster mandag. 

Links

Resultatlisten kan ses her.

"Dansk bryder med OL-kvaler vinder internationalt stævne" TV2 19-01-20

"Dansk bryder vinder stort stævne" Ekstra Bladet" 19-01-20

 


af Pressemeddelelse: Brydeklubben Thor - 19.01.2020