Velkommen til DM Senior i Ballerup

AK Dan er d. 1. februar 2020 vært for dette års DM for seniorer

AK Dan er værter og 2020 markerer også en milepæl for klubben. Den 1. juni er det 125 år siden at brydesporten så dagens lys i Ballerup.

DM er en mulighed for følge dansk brydnings fremtid, men det er også en mulighed for at se nogle gamle kendinger. Om end vi nærmer os EM, så håber vi på at se Fredrik Bjerrehuus og Rajbek Bisultanov på madrasserne. Rajbek viste brydning i verdensklasse ved det nylig afviklet Thor Masters. Fredrik stillede ikke op af private årsager. En del ”aldrende” brydere finder vej til træningslokalet når DM nærmer sig. Så vi kan se frem til kampe mellem dem og opkomlings.

Deltagerlister og link til resultatlisten

Læs mere om mesterskabet her & se deltagerlisterne her: GR, FS og Armbrydning (opdateret 25-01-20)

Resultatlisten opdateres løbende på dagen. Du kan se den her.

AK Dan bliver 125 år

DM og jubilæumsfesten holdes adskilt. Så lørdag den 1. februar er der fokus på brydning og for første gang Armbrydning. Jubilæumsfesten afholdes dog først til sommer, datoen er ikke kendt endnu.

Atletklubben DAN blev til ved en sammenlægning af to små klqubber, nemlig Jernbanearbejdernes Atletklub og "Vega".

Poulsen blev klubbens første formand, og tilholdsstedet var cafe "Pinden" i Ågade. Efter et halvt år trak Poulsen sig tilbage, og kassereren P. M. Pedersen blev, formand. Da han et år efter blev forflyttet til Århus, trådte S. Poulsen igen til. Kassereren, var i disse år I. P. Andersen. Efter at klubben var flyttet fra Kapelvej til "Sct. Thomas" i Frederiksberg allé og derfra til Vester Fælledvej, indtraf en kritisk periode, idet man stod uden lokale i et halvt år.

I 1901 overtog Ludvig Giesel formandshvervet, og klubben fik til huse i en stor baghave i cafe " Tjørnen" i Allegade. Samtidig kom der gang i klubben igen, og man kan vel sige, at grundlaget for dens fremgang blev lagt her. Man hjemførte mesterskaber i både vægtløftning og brydning, og klubbens hold af tovtrækkere var det tungeste og stærkeste, der nogensinde har været præsenteret herhjemme.

Rammen er sat for et festligt mesterskab sammen med Armbrydning Danmark

Rammen er sat for et festligt mesterskab. Vi prøver igen at have fristil på programmet. Der er fra forbundets side gjort en ekstra indsats for at tiltrække flere til fristilsmesterskabet.
Og så har kontakten med Armbrydning Danmark skabt grundlag for, at der også afvikles DM i Armbrydning på samme tid.
Vi glæder os til at stifte nærmere bekendtskab med armbrydningssporten. Jeg er ganske sikker på at samarbejdet kommer til at kaste ekstra lys over os begge. Se mere om Arnbrydning her.

Deltagerantallet for græsk-romersk vedkommende er det samme som sidste år - der er 40 tilmeldte. Derimod er der stor fremgang blandt fristilsbryderne – her er nemlig hele 19 tilmeldte fristilsbrydere. Det er 3 gange så mange som sidste år. Jeg glædes over at der igen er fristil på programmet for fjerde år i træk. Og så bliver det spændende at se hvor mange deltagere og tilskuere Armbrydning trækker til.

Jeg ser frem til et DM, hvor værtsklubben AK Dan i samarbejde med DB, har lagt en stor indsat for at gøre mesterskabet til noget særligt. Jeg ser frem til at møde hele bryde- og armbrydedanmark i Ballerup, lørdag d. 1. februar. Dagen starter med indmarch kl. 10.45 og finalerne begynder kl. 15.00.


af Palle Nielsen, formand i Danmarks Brydeforbund - 21.01.2020