Nyt familiekoncept leverer sport til døren

Som den første i verden sørger FamlySport, Danmarks nye sportsklub for hele familien, for sjov sport og motion lige til døren. Det sker i et nyt samarbejde med 12 forskellige idrætsforbund under Danmarks Idrætsforbund DIF i form af en abonnementsordning med nye sportsredskaber og actionskort hver måned. Formålet er at skabe sunde, aktive børn i familierne og koble dem til foreningslivet.

Hvordan får man motion ind i en travl hverdag som børnefamilie og hiver ungerne væk fra skærmen og ud på gulvet til leg og bevægelse?

Det svar har FamlySport fundet i samarbejde med 12 idrætsforbund under DIF.  Det nye motionskoncept leverer hver måned forskellige sportspakker til familier med børn i alderen 4-12 år lige til døren, akkurat som man kender det med de populære kasser med sund mad lige til døren.

Pakkerne fra FamlySport indeholder altid en ny sportsgren med tilhørende sportsrekvisitter samt 10 sjove actionkort. Aktiviteterne kan laves sammen i familierne, men der er også aktiviteter, som børnene kan lave alene eller sammen med vennerne. Alle kort har fokus på at skabe bevægelsesglæde.

”Vi ønsker med FamlySport at skabe sunde aktive børn, der elsker at bevæge sig og som ikke sidder time efter time og ser ind i skærmen. Vi ønsker med FamlySport at gøre det nemt og sjovt for børnefamilier at træffe det sunde aktive valg – dette gøres gennem forskellige sportsgrene” forklarer Anders Flaskager, der er en af de to initiativtagere bag FamlySport.

”Vi ved, at mange børnefamilier ofte tilbringer alt for meget tid foran tablets, mobiler, TV, spilkonsoller eller andre skærme. De stillesiddende aktiviteter vinder desværre ofte over den aktive leg og bevægelse, hvilket er meget uheldigt for børns sundhed. Vi ønsker børnene kommer væk fra skærmene og tilbage til mere leg, bevægelse og sport” tilføjer Anders Flaskager.

FamlySport vil bringe sjov sport og motion til familiens hjemmebane og koble til foreningslivet

Konceptet med FamlySport er ganske simpelt. Det skal være nemt og fleksibelt for de enkelte familier at få sjov sport og motion ind i hverdagen. Hver måned modtager familierne en ny sportspakke med en ny sportsgren som ex. badminton, orienteringsløb, floorball, boksning m.fl. og dertilhørende sportsrekvisitter og 10 sjove og motiverende actionkort, der passer til den enkelte sportsgren. Nogle af aktiviteterne får pulsen op, nogle styrker balancen og andre leger med fantasien. Sportspakkerne kan bruges både inde og ude hele året og er appetitvækkere som børnene kan gå til i foreningslivet.

FamlySport byder også ind på aktive børnefødselsdage og ferier. Til børnefødselsdage sørger FamlySport for indbydelser, bolde, sjippetove, frisbees eller hulahopringe til alle børn samt 10 sjove actionkort som de voksne kan styre aktiviteterne efter. Alle børn kan derefter tage sin sportsrekvisit med hjem og forsætte legen. Alle aktiviteter, uanset om det er abonnements-, fødselsdags- eller feriepakker kan udføres præcis, når det passer ind for de enkelte familier, og store som små kan være med, blive udfordret og have nogle sjove aktive stunder sammen.

Børn, der bevæger sig, er gladere for livet

Børn skal, ifølge Sundhedsstyrelsen, bevæge sig 60 minutter om dagen, men det er der rigtig mange børn, der ikke gør. Danske børn bevæger sig for lidt og er ifølge WHO blandt de mindst aktive i Europa, når det gælder om at være fysisk aktiv i dagligdagen (WHO).

”Inaktive børn risikerer at udvikle en lang række livsstilssygdomme. Børnene er som sådan ofte ikke syge endnu, men deres risiko for at blive syge senere i livet, stiger desværre markant ved en inaktiv livsstil. Den problemstilling ønsker vi at være med til at løse ved at tilbyde FamlySport,” forklarer Anders Flaskager.

”Der er en lang række positive parametre ved, at børn bevæger sig. Når børn er fysisk aktive, mindsker det risikoen for en lang række livsstilssygdomme, og det styrker børnenes sundhed, motorik, sociale relationer til familie og venner samt deres selvværd og livsglæde”, tilføjer Maj-Brit Strømdahl, der ligeledes er initiativtager til den nye sportsklub.

Aktive vaner grundlægges i barndommen

En aktiv livsstil med fysisk aktivitet og motion grundlægges ofte i barndommen, og det er ofte den livsstil, barnet bærer med sig ind i sit voksenliv.

”Derfor er det vigtigt at komme tidligt i gang med gode motionsvaner. Ligeledes viser ny international forskning også, at det er mor eller far, der spiller en afgørende rolle og faktor for deres børns sundhed, hvad angår fysisk aktivitet. Det er dermed i høj grad forældrene, der har ansvaret for, hvor meget deres børn bevæger sig”, udtaler Anders Flaskager.

Se mere om FamlySport på www.famlysport.dk 

FAKTA:
Anders Flaskager har i en årrække været projektleder i det landsdækkende projekt Aktiv Året Rundt – Skolernes Sundhedsuger. Her har han med fokus i bevægelsesglæde motiveret mange tusinde elever til mere fysisk aktivitet. Alene i 2018 deltog 400.000 børn, hvilket svarer til 2/3-dele af alle landets skoleelever. Med forældre og søskende er mere end en million danskere i berøring med projektet.

De 12 specialforbund under DIF, der er med i FamlySport er Badminton, Tennis, Floorball, Boksning, Orienteringsløb, Cricket, Softball, Bordtennis, Rugby, Brydning, Volley og Frisbee.

Anders Flaskager og Maj-Brit Strømdahl ejer også KidsSport der er et lignende koncept til SFO´er og børnehaver. Her er der også samarbejde med de 12 specialforbund samt støttekroner fra DIF´s udviklingspulje.


af Pressemeddelelse - 08.06.2019