Nikolai Mohammadi jagter top 8 ved EM

- der er dog en svær opgave i vente for U23 landsholdsbryderen, der starter med 1/8-delsfinalen ved junior EM

Nikolai Mohammadi der stammer fra Brydeklubben Thors og til dagligt træner på Danmarks Brydeforbunds nationale kraftcenter, skal mandag kæmpe ved årets junior europamesterskaber, der finder sted i den spanske by Pontevedra der ligger i det nordvestlige Spanien.

Den 19 årige Thorbryder der er den mest vindende Thorbryder i nyere tid efter Mark O. Madsen jagter en god placering ved EM, og Nikolai går efter minimum en top 8 placering. Det kan måske blive mere til hvis han rammer en god dag!

Nikolai Mohammadi er både dansk junior og seniormester i år og er også nordisk juniormester i år. Thorbryderen vandt for 3 år siden EM bronze som ungdomsbryder, og for 2 år siden blev det til en 5. plads ved junior-EM. Nu gælder det så junior EM som er det sidste af denne slags for Nikolai Mohammadi da han bliver seniorbryder næste år.

(U23 landsholdsbryderen Nikolai Mohammadi ved sidste træning på NKC inden afrejse. Foto: Privat)

Svær lodtrækning til Nikolais sidste Junior mesterskab

Thorbryderen var søndag eftermiddag på vægten og den efterfølgende lodtrækning afgjorde at thorbryderen der er til start i 55 kg klassen møder hviderusseren Yavor Khaklou. Skulle det blive til en sejr, venter en bryder fra Aserbajdsjan eller Bulgarien.

Sportschef Thor Hyllegaard Pedersen ser det som en svær lodtrækning. Det er dog ingenlunde en umulighed at der kan ske avancement til kvartfinalen, og efterfølgende semifinalen. Det kræver dog en rigtig god dag for Thorbryderen.

Nikolai Mohammadi skal i kamp mandag middag kl. ca. 1200. EM turneringen i 55 kg klassen afvikles både mandag og tirsdag.

Du kan følge med hjemme fra stuen!

Sædvanen tro sørger vores sportschef Thor Hyllegaard for live opdateringer fra ringhjørnet. Dem kan du følge på Danmarks Brydeforbunds Facebook side - her finder du ligeledes linket til gratis livestreaming.


af Pressemeddelelse, Morten Ahlefeldt Hansen, BK Thor - 02.06.2019