Første kvinde til ungdoms EM i lang tid

Det er glædeligt at der endnu en gang er kommet så meget gang i dansk kvindebrydning, at vi atter kan repræsenteres til de store internationale mesterskaber på kvinde-siden. Det er Maria Willumsen fra AK Heros der 'bryder' tørkeperioden.

Maria der sidste måned både blev kåret som nordisk mester såvel som årets pige-/kvindebryder, stiller op i 53 kg vægtklassen. Hun kæmper torsdag d. 20/6, hvorfor hun først rejser til Italien d. 19/6, således truppen blot er fuldtallige en enkelt dag. 

 

(Maria Willumsen løfter sin modstander på en træningssamling. Foto: KIF Brydning)

Fakta:

Der er tale om en EM debut til Maria, der tidligere blot har deltaget ved et enkelt internationalt mesterskab, nemlig NM for ungdom sidste måned. Her vandt hun klubbens første nordiske mesterskab på kvindesiden. Maria er 17 år gammel og træner til daglig på HGB sportscollege i Helsingborg.

Dækning af Ungdoms EM og livestream

Som altid sørger vores Sportschef for livedækning på forbundets Facebookside. Du kan se kampene og kampprogrammet på på United World Wrestlings hjemmeside, direkte link til Ungdoms EM her.


af Danmarks Brydeforbund - 19.06.2019