Ungdomsbrydere klar til EM i brydning i Italien

Fem brydere skal forsvare de danske farver ved ungdoms EM den kommende uge

Den 17. - 21. juni afholdes der europamesterskaber for ungdomsbrydere (15-17 årige), i den italienske by Faenza godt 50 kilometer syd for Bologna.

Af de fem udtagne brydere der er udtaget til at forsvare de danske farver, er der to brydere fra Brydeklubben Thor: Jonas Møller og Marcel Hein. De to danske ungdomsmestre skal forsøge at nå nogle gode resultater.

Jonas Møller skal til start i 80 kg klassen, og han skal på vægten søndag, og i kamp mandag. Jonas Møller får debut ved et europamesterskab, han har dog tidligere ved til start ved et VM i 2018.

For klubkammeraten Marcel Hein er der tale om international debut, da det er hans første internationale mesterskab. Marcel Hein skal på vægten mandag, og i kamp tirsdag.

William Reenberg fra AIR Roskilde skal kæmpe i 51 kg vægtklassen, til hans første ungdoms EM. Det er Williams tredje internationale mesterskab, han har tidligere deltaget til NM for ungdomsbrydere i 2018 og 2019. William skal kæmpe tirsdag ligesom Marcel.

Brian Kurt Santiago fra AK Jyden stiller op i 55 kg vægtklassen, og han er ligeledes debutant til ungdoms EM. Han har tidligere blot været med til et enkelt internationalt mesterskab, nemlig NM for ungdom sidste måned. Brian kæmper mandag, samtidigt med Jonas.

Fælles for alle fire brydere er, at de bor i Nykøbing Falster og til dagligt træner på det nationale kraftcenter.

(Fra venstre - Marcel Hein og Jonas Møller der kæmper til ungdoms EM i den kommende uge. Foto: BK Thor)

Første kvinde til ungdoms EM i lang tid

Det er glædeligt at der endnu en gang er kommet så meget gang i dansk kvindebrydningen, at vi atter kan repræsenteres til de store internationale mesterskaber. Det er Maria Willumsen fra AK Heros der 'bryder' tørkeperioden. Maria der sidste måned blev kåret som årets pige-/kvindebryder, skal stille op i 53 kg og hun skal kæmpe torsdag d. 20/6, hvorfor hun også rejser senere end de fire andre brydere.

Livestream

Du kan se kampene og kampprogrammet på på United World Wrestlings hjemmeside, direkte link til Ungdoms EM her.


af Pressemeddelelse, Morten Ahlefeldt Hansen, BK Thor - 15.06.2019