Rajbek vinder det europæiske seniormesterskab

Det danske stortalent Rajbek Bisultanov har vundet EM i sit første år som seniorbryder!

Søndag d. 14. april 2019 er en dato som skal noteres i den danske brydehistorie. Det er nemlig ikke hver dag Danmark vinder et europæisk mesterskab for seniorer. Den sidste danske bryder der modtog denne hæder, var nemlig Johannes Jakobsen fra AK DAN tilbage i 1926!

I søndagens finalekamp i 82 KG vægtklassen ventede Lasha Gobadze fra Georgien. Gobadze der ikke opnåede ikke en placering til sidste års VM i Budapest, var dog langt fra en walk-over for Rajbek. Bryderens meritter tæller nemlig også en guldmedalje til VM i Las Vegas 2015. Ligeledes som Rajbek, har Gobadze tidligere placeret sig højt på skamlen i U23 regi, hvor han i 2017 vandt sølv til VM og bronze til EM.

Det var en koncentreret Sportschef der før kampen kunne give følgende kommentar: "Rajbek og Gobadze har aldrig kæmpet mod hinanden før. Han [Gobadze] har mange flotte meritter på CV'et. Der venter en stor opgave for Rajbek!" Bemærkede Sportschef Thor Hyllegaard, inden han forsatte forberedelserne op til kampen sammen med landstrænerteamet, der bl.a. består af gennemsyn af videoanalyse af finalemodstanderen.

Rajbek viste sit potentiale i finalekampen

Rajbek trådte selvsikkert ud på madrassen i sin første finalekamp til et seniormesterskab. Rajbek lod sig ikke ryste af, at han hurtigt var bagud 0-1, da Rajbek blev dømt passiv kort efter startfløjt.

Rajbek tog dog hurtigt revanche, da han fra den efterfølgende parterresituation fik rejst sig og samtidigt vendt sin modstander til 2 points. Rajbek gentog kort efter dette kneb og således kunne finalekampen fløjtes til pause efter 3 minutter med stillingen 4-1. 

Pointstillingen blev hurtigt udlignet i 2. periode. Her modtog Rajbek nemlig en advarsel for at holde i fingre/bryde passivt, hvilket udløste 2 points til Gobadze. Således blev kampen, om end muligt, endnu mere spændende da der nu var reduceret til 4-3 i dansk favør. Gobadze fik dog ikke held med sine efterfølgende aktioner, og Rajbek gjorde sit for at holde georgieren stangen, således kampen med rette kunne ende 4-3. 

(Rajbek Bisultanov kaster sin modstander Viktar Sasunouski (BLR) i kvartfinalen. Foto: United World Wrestling)

“Det er fuldstændig vanvittigt!"

“Det er fuldstændig vanvittigt! Rajbek bliver ved med at nå nye højder! Han er stadig i rivende udvikling og vi har ikke engang set hans topniveau endnu", bemærker forbundets Sportschef Thor Hyllegaard. Han forsætter: "Jeg vil gerne rette en stor tak og tillykke til mine landstrænere, faderklubben Herning BK, vores sparringspartnere, hele brydedanmark for støtten, og tak til alle dem der støtter Rajbek og forbundets elitearbejde!"

Vær med til at hylde vores nye EM helt i Kastrup lufthavn

Vi vil opfordre alle der har muligheden, til at komme til Kastrup lufthavn mandag d. 15. april og tage imod vores EM helt Rajbek. Han lander sammen med den danske delegation ca. kl. 17.00. Så grib et dannebrogsflag, så ses vi foran ankomsthallen kl. 17.00.

Læs også:

Dansk talent sikrer EM-guld i brydning i Bukarest - DR.dk 14-04-19

Moldova’s Ciobanu and Denmark’s Bisultanov Make History at European - UWW.org 14-14-19


af Danmarks Brydeforbund - 14.04.2019