Brydeklubben Thor henter stærk pigetræner til Nykøbing Falster 

Brydeklubben Thor får i starten af september tilknyttet endnu en kompetent træner til sit trænerteam, når den tidligere svensk landsholdsbryder Emma Brobeck skal være som pigetræner i BK Thor, med henblik på at udvikle klubben pigebrydere, og på længere sigt, at skabe danmarks stærkeste pigeafdeling i dansk brydning. Den nyerhvervede træner skal ligeledes også tilknyttes det Nationale Kraft Center, ligesom hun også skal have ansvaret for klubbens begynderbrydere.  Emma Brobeck  er 24 år er fra Sverige, og har hidtil være  bosat i Kävlinge, men rykker nu teltpælene op og flytter til Nykøbing Falster, hvor hun skal bo sammen med sin kæreste den tidligere OL deltager i brydning, og nu assisterende landstræner Håkan Nyblom der ligeledes bor i Nykøbing Falster.

Emma Brobeck har så sent som i november 2017 deltaget til U23 verdensmesterskaberne, så Brydeklubben Thor får derfor en træner, som selv har en masse international erfaring med i bagagen som bryder. I Brydeklubben Thor er man da også rigtig glad for nyerhvervelsen, og BK Thors formand Morten Ahlefeldt Hansen udtaler:

”Vi er utrolig glade for at få Emma tilknyttet Brydeklubben Thor. En af vores mange ambitioner og visioner har/er at få en pigeafdeling op og køre. Pigerne træner fristil og drengene træner græsk romersk, vi har hidtil ikke haft trænerne som har været eksperter i fristilen. Det får vi heldigvis nu med Emma´s tilgang! Vi får endnu bedre forudsætninger for at kunne satse lige så massivt pigebrydning, som vi hidtil har gjort på drengesiden. Inden længe har vi et helt nyt klubhus med plads til at have både en pige og drenge-afdeling. Emma er udset som en vigtig brik i forhold til  at være ansvarlig for den kommende pigeafdeling. Det glæder os at vores nuværende piger får den ekspertise samt forhåbenligt at en masse nye piger, da vi nu i Brydeklubben Thor kan bryste os af at have en pigeafdeling med en dygtig træner!”


(Emma Brobeck - ny træner i BK Thor. Foto: Privat)

Brydeklubben Thors nye træner Emma Brobeck ser også frem til såvel sin nye tilværelse i Nykøbing Falster og udtaler:

"Jeg glæder mig utroligt meget til at komme 100% i gang. Jeg har pendlet lidt frem og tilbage mellem Sverige og Danmark det sidste halve års tid, men det bliver dejligt at kunne være der hver gang. Jeg ser et potentiale i de pigebrydere der er i klubben, og den udvikling pigerne skal igennem glæder jeg mig til at blive en del af. Brydeklubben Thor er en stor klub, ikke kun i Danmark men også i Skandinavien så bliver fedt at blive en del af."

Emma Brobeck starter som træner i Brydeklubben Thor den 3. september 2018.


af Morten Ahlefeldt Hansen, Brydeklubben Thor - 28.08.2018