Sæsonstart med nye børn og unge

Sæsonstarten viser, at den strategiske implementering er godt på vej: rekruttering af børn og unge.

Uge 33 betyder træningsstart for de danske brydeklubber. Og målt på fremmødet er det tydeligt at rekruttering børn og unge har ligget de frivillige i klubberne meget på sinde, så vi kan komme i mål med vores strategiske satsning o udvidelse af motorik og børnehold.

For siden vi som forbund gik i gang med at implementere strategiaftalen, har klubberne ydet en kæmpe indsats i lokalområdet og på de sociale medier med at reklamere for brydesportens positive egenskaber i forhold til fysisk og motorisk træning. Trænerne er blevet klædt på, og dygtige folk har været rundt på skole og i daginstitutioner for at demonstrere kamplege for lærere, pædagoger og ikke mindst elever.

(Træning i AIR Roskilde. Foto: Niels Hansen)

Brydeklubberne var aktive sommeren igennem

BK Thrott har sommeren over haft godt gang i brydeskolen, CIK har samarbejdet med Københavns Kommunes samarbejdet med Idrætsprojektet, som er et tilbud til udsatte børn og unge i Københavns Kommune og forbundets trænerkurser i samarbejde med GymDanmark har været velbesøgt.

Og at dømme efter første træningsdag rundt omkring i landet, ser indsatsen ud til have båret frugt.

CIK, som har kæmpet længe på børnefronten, kan melde stor fremgang ved årets første officielle træning, hvor både børn og forældre hyggede sig med kamplege på måtten. AK Dan, Thor Nykøbing, Herning, Heros og AIR havde også godt gang i børnetræningen, og Ffi har dygtig formået at tilknytte en topbryder fra NKC, Lucas Davidsen, som er vendt hjem til barndomsklubben for at styrke den rivende udvikling, brydesporten oplever i det nordjyske.

Og flere spændende projekter er i støbeskeen, der skal sikre yderligere fremgang. I løbet af sommeren har jeg i samarbejde med Heros udarbejdet en puljeansøgning til Halsnæs Kommune, der skal sætte fokus på kost, fællesskab og fysisk træning med det formål at styrke bevidstheden omkring sund kost, men også for at styrke fællesskabet i klubberne i form af fællesspisning og hyggeligt samvær for børn og forældre.

Meget tyder derfor på, at vi går en spændende sæson i møde på et brydeforbundets helt store indsatsområder: rekruttering og fastholdelse af børn og unge.


af Rami Zouzou - 15.08.2018