Velkommen til DM 2018

Som en optakt til dette års danske mesterskab for børn og unge, har forbundsformanden forfattet dette indlæg.

Kære Bryde Danmark,

Den kommende weekend arrangeres de danske mesterskaber for drenge, ungdom, junior og pige/kvinder. Værter for mesterskabet er Aars BK. Det er blevet tradition at klubben, hvert femte år arrangerer et mesterskab. Med tre værtskaber siden  2002 er Aars BK vant med at arrangerer mesterskaber, de er garant for et godt arrangement, klubben sætter en ære i at gøre dette mesterskab til noget særligt.

Der skal lyde en stor tak fra DB’s bestyrelse til Aars BK, for igen med stor gejst at ville afvikle DM for drenge, ungdom, junior og piger/kvinder. Tak til de mange frivillige, der får tingene til at lykkedes i klubben.

Når Aars BK arrangerer mesterskaber, sker det i reglen i forbindelse med et jubilæumsår. Selvom det ikke helt kom til at passe denne gang, så skal der også lyde et stort tillykke med 75 års jubilæet i 2017. Og der er nok ikke andet for end allerede nu at søge om mesterskabet i 2022.

Læs mere om mesterskabet i Danmarks Brydeforbunds kalender. Deltagerlisten kan du se her.

Når man googler Aars Brydeklub, får man helt enkelt information om hvad der venter en.

”Vi er en klub hvor vi vægter et godt socialt sammenhold, med at alle de gode ting, brydning kan lære børn og unge. Vi træner hver mandag og onsdag, kl. 18.15 til 19.15. De øvede foresætter træningen til kl. 20. Der er hver aften varm kaffe/te på kanden inde i klublokalet så børnene får fred for forældrene.
Efter hver træning er der lidt frugt til bryderne”.

Man får med det samme indtryk af tradition, tryghed og trivsel, hvilket jo ikke er så ringe endda. Disse tre t’er går igen i mange brydeklubber. Om end der er en styrke i de tre t’er så ligger der også begrænsninger ifht. Udvikling. Både af klubben og af bryderne.

Med dette en opfordring herfra til at udvide åbningstiden, så mange flere kan få meget mere af alt det gode. De fantastiske elementer der er grundlæggende for brydning, motorik, balance, styrke, bevægelse og kamp.  

I de fem år der er gået er Danmarks Brydeforbunds aldersrelaterede træningskoncept blevet godt implementeret. Aars BK og de fleste andre klubber har taget det godt til sig, tak for det.

En del af dette koncept indbefatter teknikmærkerne, motorik, bronze, sølv og guld. Ved mesterskabet for fem år siden i Aars var der fri tilmelding, men efterfølgende er det blevet et krav at drenge og ungdomsbrydere skulle bestå teknikmærkeprøven af sølv for at kunne deltage. Dette for at rette blikket og adfærden mod at træne øvelser og teknik som højner kvaliteten af kampene. Det gik selvsagt udover deltagerantallet, men vi vægter kvaliteten frem for kvantiteten ved mesterskaber og tror på at disse forener sig med årene. 

Jeg forventer at dette års DM, igen i år bliver jævnbyrdigt. Selvom der er klubber der er mere dominerende end andre, har vi de sidste år set en større spredning af medaljerne. Det er dejligt for brydesporten, det øger motivationen også i mindre klubber til at drive det til noget.

Håber at se rigtig mange fra hele bryde Danmark i Aars til DM, med masser af fantastiske kampe, kæmpet med respekt for modstandere, dommere, trænere, og for brydesporten generelt.


af Palle Nielsen, formand for Danmarks Brydeforbund                 - 14.03.2018