DM i Aars

Til tonerne af den ikoniske Eye of the tiger, blæste Kimbergarden DM for ungdom- og junior i gang. Et DM, der bød på en masse hårde dueller, der viser, at der er masse af kvalitet i dansk brydning.

Brydeklubben Aars havde virkelig fået stablet et stærkt organisatorisk set up på benene, og som Vesthimmerlands borgmester, Per Bach Laursen, sagde i sin åbningstale, skriver mesterskaberne sig ind i byens stolte sportstradition, som også har budt på Golf i Verdensklasse, da Himmerland Golf & Spa Resort har lagt green til Europa Tour i golf.

(Der blev kæmpet bravt til DM for børn og unge i Aars. Foto: Niels Hansen, KIF Brydning)

Det stævnet nok manglede i kvantitet målt på antallet af deltagere, blev der så sandelig kompenseret for i kvalitet på madrassen, hvor der blev udkæmpet mange flotte brydekampe.

Den flotte brydning glædede Formand Palle Nielsen

”Træn rigtigt, træn hårdt, træn oftere” sagde han da han blev spurgt om nøglen til dansk brydnings videre udvikling.

”Tiden er løbet fra den traditionelle tilgang med træning to gange om ugen på nogle faste skemalagte tidspunkter som jo har været kendetegnet ved foreningslivet. Man kan derfor med rette spørge, om man kan udfordre de generelle antagelser om, hvordan en forening bør være og skal organiseres. For mange foreninger har det svært, da et mere og mere fleksibelt arbejdsmarked samt de heraf følgende ændringer i familiernes dagligdag påvirker foreningsdeltagelsen, når den skal tilpasses faste ugentlige træningstider og rigide vedtægter. Det er man altså nødt til at kigge på, hvis vi både vil have flere medlemmer, og samtidig leve op til kravet om at træne rigtigt, træne hårdt og træne oftere” slutter Palle Nielsen.

Resultatlisten kan ses her.


af Rami Zouzou - 19.03.2018