Brydning styrker selvtilliden blandt sårbare unge

Brydning kan noget helt særligt i forhold til at rumme, involvere og udvikle børn med forskellige udfordringer. Derfor har jeg været forbi Skælskør Julemærkehjem for at give lærere og elever en smag på brydetræning med henblik på, at skolerne kan integrere brydetræningen i deres arbejde og brobygge til de danske klubber. Og de unge var begejstrerede. 

For da de ca. 30 elever havde været igennem 2 gange 45 minutters forløb med motorisk træning, kamplege og balanceøvelser, var Forstander Christine Conradsen gået ned for at spørge, hvordan de oplevede træningen.   Og de var meget direkte i deres evaluering ”Det var fantastisk, det var spændende og vi er faldet pladask for sporten, for alle kan være med” sagde både drenge og pigerne.

Idag har vi haft besøg af Rami Zouzou fra Danmarks brydeforbund. Der blev kæmpet, svedt og leget. En skøn eftermiddag 😊

Posted by Julemærkehjemmet Skælskør on Thursday, March 22, 2018

Forstander: brydning beriger kognitivt og mentalt

Forstander Christine Conradsen var også imponeret over, hvordan brydetræningen fik rykket med elevernes sociale og mentale barrierer.

”Brydningen kan selvfølgelig en masse i forhold til fysik, som så meget andet sport.  Det særlige ved træningen var at den hele tiden flyttede deres grænser og dermed berigede dem kognitivt og mentalt, hvilket denne her målgruppe i særdeleshed har brug for” udtalte Christine Conradsen.

Formålet med besøget var, udover at styrke samarbejdet med julemærkehjemmene, at udvikle nogle brobygningsforløb til brydeklubberne i børnenes hjemkommuner, og skolens opfølgningskoordinator, var også meget interesseret i at lære mere om brydesporten i forhold til elevernes videre udvikling efter julemærkehjems- forløbet.

DIF har en vision om, at idrætten skal spille en større samfundsmæssig rolle. Det ligger ikke i en bryders DNA at snakke om visioner, men derimod handle på dem. Derfor er meget vi er opsøgende overfor alle potentielle samarbejdspartnere, hvor vi med brydesporten kan bidrage til at understøtte forebyggelse, sundhed og social trivsel” siger udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou.

Læs også

"Brydning i skolen - Sæt kamplege og brydning på skoleskemaet" Brydning.dk


af Rami Zouzou - 24.03.2018