Brydetalenter fra hele verden samles til Aarhus Open 2018

Brydeklubben Thrott holder i år det 17. Aarhus Open med et historisk højt antal deltagende nationer

Hele 18 lande fra 4 kontinenter kommer til Århus for at praktisere verdens ældste sportsgren, brydning.

Aarhus Open er et af Europas største brydestævner i ungdomskategorien, med en aldersspredning fra 10 til 23 år, og der deltager brydere fra hele verden. Stævnet i år har over 200 deltagere fra 18 forskellige nationer, blandt andet deltagere fra Yemen, Nigeria og Argentina.

Stævnet, som bliver afviklet med hjælp fra lokale sponsorer og frivilligt arbejde, er det bedst besøgte brydestævne i Danmark siden EM i 1992 og VM i 2009. Den lokale Åbyhøj brydeklub, værtsklubben BK Thrott, er selv stærkt repræsenteret i flere aldersgrupper og vægtklasser. Brydning har i mange år kæmpet med et ry som nichesport, og det er derfor særligt bemærkelsesværdigt, at det er lykkedes Brydeklubben Thrott at samle så mange deltagere på tværs af landegrænser.

Stævnet afholdes lørdag 10. februar i Aabyhallen, og der er kampstart klokken 10:00.

Et stævne som Aarhus Open giver mulighed for at sætte en sport, som normalt ikke får ret meget opmærksomhed på landkortet. Stævnet er ligeledes et vigtigt led i videreudviklingen af sporten og rekrutteringsprocessen af nye brydere.

På stævnet er der rig mulighed for at få et spændende indblik i verdens ældste sport, og den kultur der omgiver den, både i Danmark og mange andre steder i verden. Er du forhindret i at tage til Aarhus, kan du i stedet følge med via livestream på stævnets hjemmeside aarhusopen.dk.


af Mads Hørkilde, BK Thrott - 03.02.2018