Brydning på skoleskemaet i Klarup

Børnehaveklasserne på Klarup Skole har sagt ja til at prøve kræfter med brydning.

Dansk brydning har fået godt gang i det Åbne skole- samarbejde og i uge 5,6 og 7 har Klarup Skole lavet et samarbejde med Brydeklubben Thor Vejgaard.

Omkring 80 børn skal prøve kræfter med forskellige øvelser, samarbejde og tumle-brydelege. For børnene er det en god måde at interagere på tværs af klasserne, og få styrket og knyttet bånd med deres klassekammerater, samtidig med at blive præsenteret for en sport, de fleste ikke har prøvet før.

”Det bliver et spændende forløb, for det er fantastisk at opleve glæden hos børn, når de mærker deres styrke, grænser og prøver nye ting” udtaler ”Wrestler- mom”, Maria Tranholm, fra Brydeklubben Thor Vejgaard, der er initiativtager, og vil afprøve de mange ting, hun har lært på Brydeforbundets seneste trænerkursus, i praksis.

Klarup Skole var hurtige til at melde ud at de var interesserede i et forløb, så det er dejligt at mærke der er interesse for at afprøve en sportsgren der ikke fylder meget i medierne men har så stor effekt på udvikling af barnets motorik, smidighed og opmærksomhed på deres klassekammerater.

Udviklingskonsulent, Rami Panduro Zouzou, kommer også forbi, hvor han bl.a. vil introducere idrætslærerne for brydegulvbrikkerne fra TipTapTudse, som skal bruges som inspiration til idrætstimerne, når forløbet er ovre.

”Der er ingen tvivl om, at skolesamarbejdet er essentielt, når det kommer til implementeringen af vores strategiske spor. Og vores kamplegs- koncept kan altså noget helt specielt, når det kommer til børn og unge. Det har vi set på julemærkehjemmene, og det vil vi også se her. Jeg tror på nye medlemmer, og glæder mig til at opleve forløbet, og se det vokse yderligere. Derudover glæder jeg mig til at se, hvordan de ting, vi arbejder med på trænerkurserne fungerer i praksis” udtaler Rami Zouzou.


af Rami Zouzou, Danmarks Brydeforbund - 10.12.2018