Brydecentrum Fyn & Jylland er en realitet

BK Odin, Herning, Thrott, Hermod H, Alisa og KIF etablerer nyt brydefælleskab med fokus på udvikling af begyndere og letøvede brydere.

Brydecentrum er et ambitiøst udviklingsprojekt, der er utrolig spænende og relevant i forhold til at styrke klubsamarbejdet samt rekruttere, fastholde og udvikle nye brydere, hvilket falder fint i tråd med forbundets strategiske spor.

Rammen omkring samarbejdet er afviklingen af en række årlige nybegynderstævner, der skal klæde de nye brydere endnu bedre på, når de senere skal deltage i cup- stævner.  Børnene har dermed hele tiden noget at arbejde henimod, og de sociale relationer, de opbygger ved stævnerne, er en yderligere motivationsfaktor til at blive i brydesporten.

(Odin Challenge 2018. Foto: KIF Brydning)

Udover rekrutterings- og fastholdelsesaspektet skal man ikke undervurdere elementet af klubudvikling, sådan et forpligtende samarbejde forudsætter. Klubberne er nemlig hele tiden nødt til at have fokus på, at træning, stævneafvikling og organisation løbende tilpasses samarbejdets udvikling og vækst- ligesom erfarings- og træningsudvekslingen vil komme nye trænere og bestyrelsesmedlemmer til gode.

Det er derfor med glæde og optimisme, vi vil følge samarbejdets udvikling, og håber at der kommer nogle gode cases ud af arbejdet.

Første stævne vil blive afviklet den 26.01.19 i HC Andersens hjemby, Odense. Lad fortællingen begynde.

Udvikling, motivation og forberedelse

Fernando der er blandt initiativtagerne uddyber:

"Dette danner grundlaget for fællesstævner/levelstævner for klubbernes (ny)begyndere og let øvede. Stævnerne skal være med til at udvikle, motivere samt forberede børnene til deltagelse i større stævner fremadrettet. Børnene har udover deres træning i moderklubberne noget at se frem til, og de møder andre på niveau med dem selv og danner sociale relationer ud over deres egen klub".

Ambitionen er 3-4 stævner i første halvår af 2019 og gerne fuld stævneaktivitet i andet halvår – dvs. 5 stævner.


af Rami Zouzou, Danmarks Brydeforbund - 03.12.2018