Paris 2017 var et bump på vejen mod OL i Tokyo

Vores formand i Danmarks Brydeforbund ser tilbage på et VM i Paris, der kommer til at stå i hans erindring på grund af opbakningen på tilskuerrækkerne, snarere end de sportslige præstationer

Resultatet fra Paris ser jeg som et af de bump på vejen vi alle kommer ud for indimellem. Når det nu skal være, så er 2017 ikke det værste tidspunkt, med tre år til OL i Tokyo i 2020.

På toppen af Montmartre-bakken ligger Sacré-Coeur. Herfra kan man nyde den gode udsigt over Paris. Kirken blev opført efter Frankrigs nederlag til Prøjsen i 1870, og symboliserer derfor både vilje, håb og optimisme. Og om end skuffelsen over det sportslige resultat ved VM i Paris stadig sidder i kroppen, er det netop med håb, at jeg gør status ovenpå en turnering, som trods alt viste, at dansk brydning både har et stærkt, sportsligt setup, men også bred opbakning. Vi har en 2-årig aftale med Team Danmark, vi skal så i 2018 indfri de sportslige målsætninger.

(Landstræner Szymon Kogut og Rajbek Bisultanov til VM. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Det er et pres vi kender...

Det er et pres vi kender - vi har været der før og kan naturligvis løfte os igen! Jeg tror så meget på vores stab og setup'et, og ønsker sportschefen, trænerteamet og bryderne god arbejdslyst. Vi er med jer på vejen mod Tokyo!

Bag jer står også en masse dedikerede brydeentusiaster, som bakker op i tykt og tyndt.

En opbakning vi tydeligt kunne mærke i den topsikrede brydearena i Paris, hvor de medrejsende fans skabte en god stemning, og unge brydetalenter blev en stor oplevelse rigere. Kæmpe cadeau herfra. Man kan ikke undervurdere jeres betydning for motivationen til det kommende brydearbejde. Og så vil jeg lige bemærke, at i så virkelig godt ud i jeres T-shirts. Tak for dem til BA, Joshua og fruen.

Derudover vil jeg også rette en stor tak til sponsorerne, Andreas Schulz, Schulz Biler i Nykøbing Falster og Søren Christensen, Pakke Transport Reg 66 for jeres deltagelse og ikke mindst jeres engagement i brydesporten.  

Stor tak til fysioterapeut Kim Larsen fra Team Danmark, som igen igen, holdt skrogene klar til kamp.      

Så skuffelsen til trods tillader jeg mig alligevel at nyde udsigten fra Sacré-Coeur med en god portion optimisme. For på samme måde som pariserne altid har troet på deres bys fundament, har jeg en tro på, at den sportslige platform vi har skabt, med den opbakning vi oplever fra fans og sponsorer vil medvirke til, at vi nok skal lykkes næste år!


af Palle Nielsen - 28.08.2017