Klar, Parat, VM! 

De tre landsholdsbrydere Fredrik Bjerrehuus, Rajbek Bisultanov og Mark O. Madsen er velforberedte til den kommende uges verdensmesterskab

Årets verdensmesterskaber skal afvikles i AccorHotels Arena i Paris fra den 21. til den 26. august.
I år starter mesterskabet med den græsk-romerske brydning, hvor 71, 75, 85 og 98 kg klasserne bryder mandag. Tirsdag gælder det vægtklasserne 55, 66, 80 og 130 kg. Onsdag og torsdag bryder damerne, og mesterskabet afsluttes med mændenes fristil.

(Landsholdsbryderen Rajbek Bisultanov i rød trikot, til EM i maj måned. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Ingen seedning til Mark O. trods VM og OL sølv

Allerede i april bekendtgjorde United World Wrestling, at der vil blive brugt seedning til årets mesterskab. De fire bedste bliver seedet således, at de tidligst kan møde hinanden i en semifinale. Seedningen er baseret på resultaterne fra sidste års OL i Rio og VM i Budapest (ikke OL-vægtklasser) samt de kontinentale mesterskaber. Vinderen ved OL eller VM får 25 point, og en vinder ved de kontinentale mesterskaber får 12 point. Ud over placeringspoint for de 10 bedste ved OL og VM og de 8 bedste ved de kontinentale mesterskaber tildeles bryderne point efter antallet deltagere i vægtklassen. Det betyder for eksempel, at Tamas Lörincz fra Ungarn, der vandt bronze ved årets EM sammenlagt, opnåede 27 point, da han får 8 point for tredjepladsen ved EM og 19 point for antallet deltagere i vægtklassen – vel og mærke, hvis han stiller op i 75 kg klassen i Paris! Alle point er personlige (ikke forbundets) og gælder kun i den vægtklasse, de er ”optjent” i. Marks tilmelding i 80kg blev besluttet allerede sidste år, for at skåne hans krop mod vægttab, specielt med tanke på hans skulderoperation.

For Danmarks vedkommende betyder det, at vores brydere stiller op i Paris uden seedningspoint. Danmark stiller op med tre brydere. Første mand på vægten bliver Rajbek Bisultanov der skal vejes ind i 75 kg klassen søndag eftermiddag kl. 17.15. For hans del starter brydningen mandag kl. 10 med indledende kampe og forhåbentlig finalekampe fra kl. 19.00. Resultater og livevideo finder du på United World Wrestlings side for VM Senior 2017

Mandag eftermiddag vejer Fredrik Bjerrehuus ind i 66 kg klassen og Mark O Madsen i 80 kg klassen. Da Mark stiller op i 80 kg klassen, kan han ikke tage de 40 point (20 + 20) med fra OL, da de jo blev ”optjent” i 75 kg klassen. Dette til trods har United World Wrestling netop i dag udpeget Mark O. som outsider til guldet i 80kg.

Tirsdag den 22. august starter Fredrik og Mark også med indledende kampe klokken 10.00 og finalepasset starter også kl. 19.00.

(Fredrik Bjerrehuus til venstre. Til højre, Mark O. Madsen der kaster sin modstander. Foto Danmarks Brydeforbund.)

Bryderne rejser til Paris nu på lørdag, sammen med forbundets sportschef Thor Hyllegaard og trænerne Szymon Kogut og Håkan Nyblom. Fysioterapeut Kim Larsen fra Team Danmark er også med i flyveren – sammen med Michael Yde, der skal servicere Brydedanmark og pressen med nyheder fra Paris. Sidst men ikke mindst er forbundets topdommer Lütfü Atay udtaget til at skulle dømme brydekampe hele ugen.

Forventningsfuld sportschef melder bryderne klar

Trænerteamet er forventningsfulde forud for verdensmesterskabet der er årets højdepunkt. "Træningssamlingerne i foråret har været gode og vi har fået et godt udbytte ud af samlinger og stævner. Vi føler at bryderne er konkurrencedygtige mod alle nationer. Inden og efter OL har vi været optaget af finde en model i forhold til kost, væske og struktur, for at kunne præstere endnu bedre, når vi er afsted til mesterskaber.
Vi har forsøgt at optimere bryderne på selve stævnedagen i samarbejde med Team Danmark, og vi og bryderne føler vi har fundet en formel, som forhåbentlig kan være med til lige at give det ekstra
." fortæller vores sportschef Thor Hyllegaard.

Således spås der, at hvis alt går op i en højere enhed, så er håbet en dansk medaljekamp i Paris. Endvidere håber trænerteamet på at kunne fejre 3 brydere der har vist sig konkurrencedygtige til top10. Lad os håbe det hele går op i en højere enhed for landsholdet i Paris!

Få løbende opdateringer

Danmarks Brydeforbunds Facebookside vil vi den kommende uge løbende bringe indlæg, videointerviews m.m. Husk at anbefale siden til dine bekendte der har interesse for dansk brydning.

United World Wrestling har som altid løbende resultatformidling og live video fra mesterskaberne.

Læs mere

"TV Avisen med Sporten" DR 1 15-08-17

"Dansk bryder i ny vægtklasse inden VM: Vil have revanche" DR.dk 15-08-17

"Old Names, New Faces" United World Wrestling 15-08-17

"Vlasov to 80kg, Kim New No.1" United World Wrestling 11-08-17


af Danmarks Brydeforbund - 15.08.2017