Sommer brydecamp i Pars

Hvem der er den bedste bryder i Gladsaxe Kommune - finder vi snart ud af

Fredag d. 30.juni skal ca. 40 unge i alderen 7-17 år udkæmpe en miniturnering i brydning, hvilket er kulminationen på brydeklubben Pars’ 23. brydecamp for elever i Gladsaxe Kommune, som løber af stablen hvert år i uge 26.  

Og selvom deltagerne får syre i armene og sved på panden, har der hver dag været store smil på børnene, da brydning ifølge en af de fremmødte ”er hårdt på den sjove måde”.

(Børnene fra Gladsaxe Kommune prøver brydning. Foto: Saeid Tayebi)

5 trænere står klar hver morgen kl. 9 og ser til, at alle får mulighed for at gennemføre de mange øvelser, teknikker og kast, så ingen efterlades for sig selv, og alle får det optimale ud af deres træning. Brydning er nemlig ikke en sport, der kun har en ambition om at være for alle - det ER en sport for alle.

Mon ikke mangt en skolelærer ville undre sig, hvis de kiggede forbi i frokostpausen kl. 12. Sjældent oplever man så stor en ro og samhørighed blandt så mange forskellige børn i ét og samme lokale. Men det er altså også svært at komme op at diskutere højlydt, når man har gennemført fysisk hårde øvelser i discipliner, der ofte stiller større krav til samarbejde end fysik.

Kl. 13 står trænerne klar igen, og den indledende usikkerhed omkring de uvante øvelser er nu helt forsvundet. Måtten bliver nu indtaget af drenge og piger i alle aldre, der for alvor vil bevise, at brydning er en sport, hvor den teknisk stærke atlet for alvor har en chance i en fysisk betonet sportsgren.

Kl. 15 er dagens træning overstået, og børnene er kommet et lille skridt tættere på ugens helt store mål: fredagens turnering, hvor alle får et diplom og nogle enkelte en medalje!

Uanset udfaldet har samarbejdet mellem Pars og Gladsaxe Kommune medført, at 40 børn og unge har fået en fantastisk oplevelse og i hvert fald én udviklende erfaring, der vil styrke dem i deres videre færd på livets vej: at stå alene på måtten overfor en modstander.


af Rami Zouzou, Udviklingskonsulent - 28.06.2017