Søren Hyllegaard hædret med DB's guldnål

Brydeklubben Thors mangeårige formand Søren Hyllegaard blev sidste weekend hædret med forbundets guldnål

Søren har de sidste 25 år viet meget af sit liv til brydesporten og især Brydeklubben Thor. Forbundets formand Palle Nielsen udtaler: "Det var en stor ære at overrække guldnålen til Søren Hyllegaard, som er forbundets højeste anerkendelse. Søren er en sand ven af brydesporten, en ildsjæl som står bag Thor Masters, et internationalt stævne som han forsat driver til nye højder. Søren har haft stor indflydelse på etableringen af vores Nationale Kraftcenter i Nykøbing Falster. Gennem de forgangne 25 år, har Søren været formand i klubben af flere omgange, samt bestridt flere tillidsposter i Danmarks Brydeforbund!".

(Yderst tv. Morten A. Hansen, hvis fortjeneste det sammen med Søren er, at BK Thor har det niveau som klubben har i dag. Morten er ligeledes hædret med DB's Guldnål. Ved deres side er Palle Nielsen samt nuværende formand for BK Thor, Peter Jensen. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Klubbens indstilling af Søren Hyllegaard

”Søren Hyllegaard var i drengeårene i midten af 70erne bryder, med en far som kasserer i BK Thor, og en storebror der ligeledes var bryder. Det var dog ikke som aktiv at Søren slog igennem i brydesporten. Søren var bryder i et par år, og blev i stedet en dygtig tryllekunstner, samt en lige så dygtig hip hop danser.

I starten af 90erne hvor BK Thor for alvor efter mange års stagnation, var ved at bygge op en ny stærk ungdomsafdeling op, blev Søren Hyllegaards storebror Dan, træner i BK Thor, og kort efter blev Søren kontaktet i forhold til at kunne tegne lidt annoncer for BK Thor til klubblade m.m. Dette var Søren nemlig rigtig god til i en lille lokal fodboldklub på Sydlolland.

Dette blev starten til en stor lederkarriere inden for dansk brydning. Søren Hyllegaard viste stort talent for sponsorarbejdet, og blev i 1997 ansvarlig for sponsorarbejdet til det forestående VM i brydning for ungdom i Nykøbing Falster i 1999.  Dette blev en stor succes, og i BK Thor så man også Sørens evner og han blev kort efter formand for Thors venner.

Da Brydeklubben Thor i 2001 stod og skulle have ny formand, tog Søren Hyllegaard over i en klub der på dette tidspunkt var blevet den største brydeklub i Danmark, og som var blevet et stort omdrejningspunkt i dansk brydning. Søren Hyllegaard lagde sin egen stil som ny formand i BK Thor, og var samtidig også vellidt som person også i de øvrige danske klubber.

I sin første tid som formand nåede Søren Hyllegaard også i 2004, at blive kåret om årets leder. Efter 4 år på posten stoppede Søren Hyllegaard som formand i BK Thor, men havde stadig flere tillidsposter i klubben, og han vendte tilbage i 2011 som formand hvor han var formand frem til 2015. I denne periode nåede han endnu en gang at blive kåret til årets leder! Han er ligeledes også i 2013 blev kåret som årets leder i Guldborgsund kommune,” fortæller Morten Ahlefeldt Hansen fra Brydeklubben Thor.

Officialsudvalget i Danmarks Brydeforbund godkendte nåleansøgningen uden tøven.


af Danmarks Brydeforbund - 26.04.2017