Skuffelse til EM for U23

De to unge landsholdsbrydere Mathias Bak og Rajbek Bisultanov måtte tage hjem fra Ungarn efter blot nogle få kampe

Mathias Bak i 98kg vægtklassen

Mathias' eneste kamp til mesterskabet var mod Mykola Krysov fra Ukraine. Kampen endte med hele 11-0 i ukrainerens favør. Mathias så godt ud fra kampens start, men blev kastet i to flotte 4-points greb, i kampens første periode.

Det blev desværre ikke aktuelt med en repechagekamp til Mathias, da ukraineren tabte semifinalekampen og sidenhen endte på en 5. plads. Se kampen nedenfor.

(1/8-delsfinalen i 98kg vægtklassen til U23 EM. Video: United World Wrestling)

(Landstræner Szymon Kogut og Rajbek Bisultanov. Foto: Danmarks Brydeforbund)

Rajbek Bisultanov i 75 kg vægtklassen

Kvalifikationskamp - David Halbeisen fra Østrig

Rajbek holdte et højt tempo fra start, og det var ikke synligt at Rajbek har været ude længe med en skade. Han var meget ivrig i starten af kampen - faktisk lidt for ivrig. Efter blot 50 sekunder var ivrigheden ved at slå bagslag, men Rajbek fik heldigvis reddet sig ud af situationen. Det lykkedes ikke Rajbek at få modstanderen op med sit løft, men han fik afsluttet med en god overstyrtning til sidst. Ikke mindst viste Rajbek fremskridt, ved at holde hovedet koldt, og vise at han kunne lytte til landstræneren kampen igennem. Alt i alt kom Rajbek godt fra start. Kampen endte 9-0.

1/8-delsfinalen - Fatih Cengiz fra Tyrkiet

Rajbek tabte 2-1 i 1/8-delsfinalen. Vores presseansvarlige Erik Nyblom beskriver kampen således: "De første 40 sekunder gik tyrkeren med strakte arme og fik helt rigtigt den første henstilling for passivitet. Herefter fik han lidt for let sin højre arm under Rajbeks og kunne styre resten af 1. periode. Det resulterede i 1 point til tyrkeren efter 3 minutters brydning. Tyrkeren fik hurtigt endnu et point i anden periode, hvorefter Rajbek fik lidt mere "fat". Han var mere aktiv og fik en point da tyrkeren vurderedes passiv. Desværre fik han ikke helt kontrol over de resterende 80 sekunder, hvorfor Rajbek måtte se kampen gå tiden ud med en et-point føring til tyrkeren. 

Dette blev den sidste danske kamp til UEM, da tyrkeren blev slået ud i kvartfinalen.

Sportschefen evaluerer dette års U23 EM

Sportschef Thor Hyllegaard bemærker at: "Begge brydere må hjem og træne videre, samt tage ved lære af deres fejl. De er heldigvis begge to stadig unge, men der hersker ingen tvivl om at der skal ske en udvikling, hvis de skal begå sig på dette niveau."


af Danmarks Brydeforbund - 02.04.2017