Lokalt: AK Dan bidrager til integrationen

Brydeklubben AK Dan har med Gladsaxe Kommune og Dansk Flygtningehjælp som mellemmænd fået en ny bryder i folden

AK Dan har fået tilgang af en erfaren, iransk bryder. Godt for AK Dan, som får ny inspiration og samtidig en god mulighed for en ny medborger til at blive integreret. Og hvor bedre end via foreningslivet?

(Benham Abaszade er nummer tre fra venstre. Foto: Privatfoto)

For to måneder siden henvendte Gladsaxe Kommune sig til AK Dan, da de gennem Dansk Flygtningehjælp havde fået kontakt til en iraner, der har boet i Danmark omkring et halvt års tid. Benham Abaszade på ca. 100 kg savnede den sport, han siden 8-års alderen har dyrket på et meget højt niveau i et land, hvor brydeatleter hyldes som folkehelte.

Det danske sprog er naturligvis ikke helt på plads, men brydning er et universelt sprog, og AK Dan et hyggeligt sted, så Benham Abaszade kan nu træffes 2 gange om ugen i Ballerup, hvor såvel Benham som AK Dan kan drage nytte af hinandens kompetencer ud i brydningens uendelige univers. Samtidig får Benham udviklet sine sproglige kundskaber forståelse for dansk kultur, der styrker hans videre muligheder i det danske samfund.

Dansk Flygtningehjælp støtter projektet med et års medlemskab af AK Dan samt midler til udstyr. Det bliver spændende at følge AK Dan og Benham Abaszades rejse sammen.

Der er så sandelig integrationsperspektiver i brydesporten(!)


af Martin Knoblauch, AK Dan - 06.04.2017