DM 2017 for seniorer

Den danske introduktion af fristilsbrydning hos seniorerne, kom godt fra start på Nykøbing Falster

Lørdag d. 22. april bød på DM senior i Nykøbing Falster, med BK Thor som vært. Det blev et godt mesterskab i en god kulisse. Et mesterskab hvor Mark O. Madsen var i kamp for første gang siden OL og tog sin 12. DM titel som seniorbryder. Flere andre landsholdsbrydere var også i kamp. Fredrik Bjerrehuus, Rajbek Bisultanov og Frederik Ekstrøm som inden længe skal repræsentere Danmark ved EM i Novi Sad, Serbien fik også vist at formen er ved at være klar til at toppe. Alle blev suveræne vindere af mesterskabet.

(Mark O. Madsen kaster Thomas Roed fra AK Frem. Foto: Danmarks Brydeforbund.)

Begejstring over fristilsbrydning

Det blev et historisk DM idet der blev indført fristilsbrydning. Formand i Danmarks Brydeforbund Palle Nielsen udtaler: "Om end deltagerantallet var lavt, så er jeg bare glad for de kampe der var, og ikke mindst de tilkendegivelser der har været. Mange på tilskuerrækkerne var begejstrede, og der var masser af aktion i kampene. Flere på højt niveau."

Fristilsmesterskabet gav gav anledning til at stifte bekendtskab med nogle nye ansigter, hvor særligt Benham Abaszade fra AK Dan ser ud til at blive et spændende et af slagsen. At dømme ud fra hans kampe, så har han nok snuset en lille smule til fristil i Iran. Et halvt år har han været i Danmark. Udover at han er et stort aktiv i AK Dan, så kan han også smykke sig med titlen, dansk mester omend den ikke er helt officiel. Det kan tidligst ske om nogle år, med Danmarks Idrætsforbunds billigelse. Deltagerne var generelt positive og ville helt sikkert sprede budskabet og vende tilbage næste år.

Alt i alt en god lørdag på Falster, og der venter noget rigtig spændende udviklingsarbejde i forbindelse med fristilsbrydningen. Mon ikke der står flere Benham'er og gemmer sig et sted derude? Dem skal vi da have ind på madrassen!

Stor tak fra forbundets bestyrelse, til værtsklubben BK Thor samt alle klubbens frivillige, for lysten og viljen til at afvikle dette mesterskab med kort varsel – stor tak til alle brydere, til dommere, officials, trænere, ledere og tilskuere.

Der var 45 indvejede brydere. 30 græsk-romerske brydere og 15 fristilsbrydere, der i alt gav 75 kampe.

Se resultatlisten her.

Se video med brydekampene her.

Læs mere:

"OL-bryderen er tilbage efter lang pause" TV ØST 23-04-17


af Danmarks Brydeforbund - 23.04.2017