Bredt geografisk fremmøde til inspirationsdag på NKC 

Brydedanmark var i weekenden indbudt til inspirationsdag i kraftcenterets lokaler - og det tilbud var der mange der benyttede sig af!

Team Danmark har i flere år argumenteret for at forbedre elitens vilkår, ved at centralisere elitearbejdet. Danmarks Brydeforbund har fulgt den anbefaling - og lørdag den 1. april inviterede Det nationale kraftcenter klubber, trænere og brydere til inspirationsdag, hvor sportschef Thor Hyllegaard og assisterende landstræner Håkan Nyblom gav et indblik i dagligdagen på NKC og visionerne bag.

For skal man opnå resultater i et benhårdt internationalt miljø, kræver det, at man satser 100 % på sin sport - og NKC arbejder hver dag, gennem årshjul, sæsonplanlægning, fysiske test og mentorordninger, på at optimere forholdene og skabe et miljø, hvor man kan fokusere på at udvikle sig indenfor brydningen - uden samtidig at skulle gå på kompromis med sin uddannelse. NKC har derfor lavet aftaler med uddannelsesinstitutionerne i Nykøbing Falster, så atleterne får den fleksibilitet, der er nødvendig, når man skal bruge så meget tid på træning og turneringer.

(Sportschef Thor Hyllegaard gennemgår dagsprogrammet til inspirationsdagen. Foto: Rami Zouzou)

International interesse for NKC

Og satsningen har åbenbart kunne betale sig. Ikke alene er der stor interesse fra sponsorer, men landshold fra Finland, Litauen, Tyskland og Norge har forespurgt, om de må komme og træne på centret. Fra politisk hold, er der også fokus på NKC. Guldborgsund Kommunes interesse er velkendt, men Team Danmark følger også NKCs udvikling på nærmeste hold og bidrager med viden og inspiration, så centrets ansatte hele tiden er up to date med den seneste udvikling på træningsfronten.

Det fik de deltagende brydere at mærke ved lørdagens to træningspas, hvor der blev undervist i teknik og fysik, og de deltagende atleter og trænere fik rigelig med input, som forhåbentlig kan bidrage til at løfte den daglige træning ude i landets klubber.   

Det er gratis at gå på NKC, og interessen er stor. Til august forlader 13-årige William Reenberg sine trygge rammer i Roskilde og skifter en normal teenage- hverdag ud med en dagligdag som eliteidrætsudøver, hvor træning, skole, kost og søvn er skemalagt ned til mindste detalje. Alt sammen i jagten på medaljer på de internationale arenaer. Viljen og lysten er til stede, men uden hjælp fra frivillige kræfter, kunne satsningen ikke bære frugt. Den er heldigvis til stede, så Williams får tag over hovedet på Falster hos nogle af NKCs engagerede mentorer. Det er hans forældre nok glade for.

Alt i alt en god og inspirerende dag på sydhavsøerne, og det bliver spændende at følge processen, når klubberne lader den inspiration de har hentet sprede sig rundt om i brydedanmark.


af Danmarks Brydeforbund - 03.04.2017