Så skal der brydes grænser på skolerne i Aalborg

Aalborg Kommune bevilliger 22.000 kroner til skolebrydnings projekt i samarbejde med Simon McKennel og AK Jyden

Tilbage i august havde Udviklingskonsulent Rami Zouzou og Simon McKennel, et møde med Aalborg Kommune om støtte til et skolebrydnings projekt. På den baggrund har Aalborg Kommune bevilliget 22.000 kr. til et skoleprojekt, der har til formål at tilbyde brydetræning, som en del af skolernes idrætstimer. En af årsagerne til Aalborg Kommunes valg er faldet på vores idræt, er brydesportens evne til at udvikle børn og unges motoriske og sociale færdigheder.

Gennem træningen skal eleverne arbejde med deres kropsbevidsthed, samt bekæmpe en eventuel frygt mod at kæmpe mod hinanden. Således håber Aalborg Kommune samt Rami Zouzou, at børnene vil kunne udvikle deres sociale kompetencer og udfordre deres fysiske barrierer.

”Brydetræningen er en fantastisk legeplads, hvor udøverne gennem træning og kamp får mulighed for at vise, hvem de er, og hvad de er gjort af. Som bryder er du en del af et team, og holdet skal fungere i dagligdagen, hvis træningen skal skabe værdi for både dig selv og for resten af holdet. Men i det øjeblik du står alene på måtten og er trådt ud din komfortzone, så oplever du værdien af din træning og udvikler du dig såvel fysisk som mentalt” udtaler udviklingskonsulent Rami Zouzou fra Danmarks Brydeforbund.


af Rami Zouzou - 23.09.2016