Lokalt: Thrott vil styrke den ”Den Sunde Slåskamp”

Brydeklubben Thrott har modtaget kr. 25.000 fra Idrættens Samvirke, Århus til projektet ”Den sunde slåskamp - kom og bryd med mig”. Projektet tager udgangspunkt i motorisk træning gennem slåskultur, og klubben planlægger samarbejde med skoler og SFO´er i nærområdet. Der skulle dermed være grobund for rigtig mange nye brydere på madrassen på Åbyvej 80.

Thrott har tidligere erfaring med at samarbejde med Aarhus Kommune – både med integrationsprojekter og øvrige fritidsaktiviteter for en bred målgruppe af børn.

Med projekt ”Den sunde slåskamp” ønsker brydeklubben at sætte særligt fokus på brydesportens positive indvirkning på børns motoriske og sociale udvikling. Dette sker når der udvikles nye og inkluderende fællesskaber, hvor omdrejningspunktet er fysisk og social udfoldelse.

Projektet udmærker sig ved at ske i tæt samarbejde med skoler og SFO, hvilket giver mulighed for at arbejde helhedsorienteret med målgrupperne og derigennem udvikle og tilpasse tilbuddet i forhold til børnenes ressourcer og kompetencer. Der er ingen tvivl om, at det kommunale samarbejde er alfa og omega, hvis brydesporten og dens fantastiske egenskaber skal formidles ud til en bredere målgruppe. Ligesom samarbejdet er essentielt, når mindre sportsgrene som brydning skal udvikle deres rammer og ressourcer i forhold til at tiltrække og fastholde nye medlemmer.


af Pressemeddelelse: BK Thrott - 12.09.2016