Skal skolebrydning udvikle Aalborgs nye talenter?

Simon Mckennell Simonsen er ikke sen til at høste frugterne af dansk brydnings succes i Rio. Han er tæt på at lande en aftale om et skolebrydnings forløb i Danmarks fjerde største by

Simon elsker brydning. Han kan ikke forstå, hvorfor flere børn og unge ikke har fået øjnene op for de mange positive egenskaber brydning har. Udøvere på alle niveauer kan opnå: sjove konkurrencer, en alsidig træningsform med fokus på styrke, smidighed, kondination, motorik og et socialt sammenhold udover det sædvanlige.

Han har derfor kontaktet Aalborg Kommune og fortalt dem om sit lykkelige kærlighedsforhold med brydning, med det formål at kunne dele sine brydeerfaringer med skoleeleverne i Aalborg. En sport, som i disse dage nyder stor og velfortjent opmærksomhed.

(Simon McKennell til møde i Kultur- og fritidsforvaltningen i Aalborg Kommune. Foto: Privat)

Den 16.08.16 afholdt Aalborg Kommune, Simon Mckennell og udviklingskonsulent Rami Panduro Zouzou derfor møde på Danmarksgade 17 i Aalborg, for at strikke et skolebrydnings- projekt sammen - med Simon som underviser.

Idéen er, at Aalborg Kommune udbyder 10 brydeforløb, hvor hvert forløb indeholder 4 træningslektioner. 2 på skolen og 2 i foreningen.  

Projektet har en varighed på 3 måneder og rundes af med en turnering eleverne imellem, hvor det er ambitionen, at der afholdes en showkamp mellem nogle af Danmarks veletablerede brydere.

Grundlaget og viljen er bestemt til stede

Aalborg Kommune, som naturligvis kendte alt til både DM i Nordkraft og Mark O. Madsens resultat i Rio, kunne ikke alene se de fordele, børn og unge kan høste af brydetræningen, men blev også smittet af Simons entusiasme Vi glæder os derfor til at følge projektets videre udvikling.


af Rami Zouzou - 18.08.2016