OL news fra Sportschefen

Sportschef Thor Hyllegaard kommer her med sin første rapportage fra Rio De Janeiro

Vi ankom sikkert til den store samba-by Rio De Janeiro onsdag eftermiddag, efter en 20-timer lang rejse. Ved ankomst var bomberydderne i gang ved hovedindgangen, så vi blev vist om til bagindgangen. Der var dog ingenting i den taske de havde fundet. Sikkerheden er stor i og omkring OL-byen. Der bliver passet rigtig godt på os af de 85.000 soldater.

Der var skrevet meget i medierne om, at der ventede os et stort kaos. Det har slet ikke været tilfældet. Den danske OL-stab har arbejdet benhårdt på at få alt til at fungere, og alt har kørt på skinner i vores tilfælde.

Mark, Szymon og jeg er installeret i OL-byen i en stor lejlighed med to værelser, stue og tre toiletter.

Håkan & Rajbek er installeret på hotellet Barra Village 1, som ligger godt 10 min kørsel fra OL-byen. De ankommer hver dag til OL-byen for at træne og spise med holdet.

Vi afsluttede onsdagen med en gåtur rundt i OL-byen for at få den lange rejse ud af kroppen, og derefter var det på hovedet i seng.

(Udsigt over "Mainstreet" fra vores terrasse i OL-byen.)

Dagene i OL-byen

Mark er nu nået til sin taperingsfase/formtop. Det betyder at der kun trænes en gang dagligt, som varetages med hård hånd af landsholdstræneren Szymon Kogut & assistent landsholdstræneren Håkan Nyblom.

Træningerne er korte og intense med varighed på max en time.

I den sidste fase er der naturligvis også fokus på vægten, og i særdeleshed at skabe god energi i og omkring holdet, samt tro på egne evner!

(Træning i OL-byen.)

Dagsprogrammet de forgangne dage

Jeg har prøvet at beskrive de første par dage for Mark O. Madsen i OL-byen for jer herunder:

Torsdag:

Kl.07.00: Gåtur

Kl.07.30: Morgenmad

Kl.08.15: Behandling/massage

Kl.09.15: Afgang til træning

Kl.09.30: Træning (let løb og roning)

Kl.12.00: Middagsmad

Kl.12.30: Interview i TV2 studiet

Kl.15.45-18.00: Stort pressemøde

Kl.18.15: Behandling/massage

Kl.19.00: Aftensmad

Kl.22.00: Godnat

Fredag:

Kl.07.00: Gåtur

Kl.07.30: Morgenmad

Kl.08.15: Behandling/massage

Kl.09.15: Afgang til træning

Kl.09.30: Træning (Hurricane – Hård belastning)

Kl.11.00: Mark & Jesper Nøddesbo havde fornøjelsen af at vise Kronprinsparret rundt i OL-byen

Kl.12.00: Middagsmad

Kl.13.00-16.00: Styling af OL-outfittet til åbningsceremonien.

Kl.16.45: Afgang til åbningsceremonien

Kl.17.30-01.00: Åbningsceremonien

Kl.01.00: Godnat

Mediebevågenhed

OL er verdens største sportsbegivenhed og det mærker man i den grad! 26.000 medie/pressefolk har indfundet sig i Rio og med godt 10.000 atleter, så kan man roligt sige de er i overtal.

I torsdag blev vi haste indkaldt til TV2´s studie som ligger lige ved siden af Carioca Arena 2 hvor Mark skal bryde d.14. august.

Senere på dagen om torsdagen deltog Mark & undertegnede i det store pressemøde, som blev afholdt i Village-Plaza i OL-byen. Et talrigt team af medie/pressefolk var mødt op. Det var et uformelt pressemøde, hvor OL-staben bød alle de mange journalister velkomne og herefter gik de rundt og snakkede med atleterne, trænere og ledere i ”en og en session”. Det var en meget afslappende atmosfære.

Mark var en meget eftertragtet herre og det kom der både seriøse og sjove indslag ud af. Et af de sjovere indslag var da Mark rev en journalist rundt en god gammeldags flyvende mare! Da pressemødet nærmede sig sin slutning greb Mark mikrofonen ud af hånden på TV2 sportens reporter Thomas Bilde. Mark mente det var hans tur til at stille dem spørgsmål. Vend tilbage i morgen lørdag og vurdér selv, om Mark kan gøre karriere som sportsjournalist.

Fredag d.5.august havde Mark & Jesper Nøddesbo fornøjelsen af at vise kronprinsparret rundt i OL-byen. Den danske bygning, hvor alle danskerne bor blev vist frem, derefter var det op cyklen til en rundvisning i OL-byen. Besøget blev afsluttet med en middag i OL´s KÆMPE spise telt.

(Kronprinseparret, Jesper Nøddesbo og Mark O. Madsen. Foto: DIF)

Åbningsceremonien

Det er endelig blevet fredag d.5. august 2016.

Der venter Mark & Szymon en STOR dag og aften. De skal sammen med det danske hold repræsentere Danmark ved åbningsceremonien på det berømte Maracana Stadium, hvor der er plads til godt 82.000 mennesker! Det er anden gang Mark skal repræsentere Danmark ved en åbningsceremoni til OL, senest var det ved de olympiske lege i Beijing 2008.

(Mark og Szymon i det officielle OL jakkesæt.)


af Thor Hyllegaard - 05.08.2016