Lad fortællingen inspirere...

Fortællingen om Marks rejse Falster til verdens midtpunkt i millionbyen Rio, er ikke en sportslig historie . Det er en beretning om personlig udvikling. Om hvad vi kan opnå med viljen til at forfølge vores målsætninger.

Blikket fra en samlet verden hviler på en række atleter, hvis rejse blev påbegyndt under forskellige forhold og forudsætninger, men drømmen og kampene undervejs er de samme. Og selv den længste rejse starter med et skridt. Og hvor rummer det skridt, og den fortælling, der knytter sig hertil, megen inspiration til vores kommende generationer af unge, håbefulde atleter, studenter etc.

Bag Rios magiske lys og glimtende stjernevrimmel ligger fortællingen om en færd i medvind og modvind, fyldt med sejrenes sødme, smertefulde nederlag og bestigningen af skuffelsernes skyhøje bjerge. De færreste går hele vejen, men for alle gælder det, at uanset hvilke mål de har sat for sig, så er det i det øjeblik de befinder sig i begivenhedernes centrum, at den endelige kulmination skal komme til udtryk i det ypperste, de på dagen kan præstere. Den mindste fejl, blot en lille uopmærksomhed, kan afgøre forskellen mellem succes og fiasko. I det øjeblik man står alene på måtten og er trådt ud af klubbens komfortzone, så er det, du finder ud af, om du har fået nok ud af din træning og forberedelser i forhold til det mål, du har sat dig. Det er her, du udvikler dig som udøver og som individ.

Det eneste vi kan forlange af os selv og vores indsats i brydeklubben er, at blive den bedste version af det vi er. Så længe vi har ydet det bedste vi mener vi kan opnå - har vi erobret hele verden.

(Viljen til Sejr - Mark O. Madsen. Af Jannik Vestmar)  

Mark O. Madsens vej til Rio tjener som inspiration for nye medlemmer i vores klubber, vores kolleger på arbejdspladsen eller vores børn i skolerne. Som udøver af en lille sportsgren - i et lille land - er det lykkedes Mark at byde de store brydenationer trods og med udgangspunkt i de ramponerede lokaler i Nykøbing(med al respekt) at kæmpe sig væk fra publikumstomme haller og ind på den store arena, hvor en samlet dansk sportsnation for første gang nogensinde er kommet på fornavn med en udøver af vores klassiske sport.

Uanset udfaldet af søndagens kampe ved vi, at vi vil se den bedste version af Mark O. Madsen. Vi må ikke lade den bedrift gå stille hen. Vi skal bidrage til at udbrede fortællingen om, at man med vilje og dedikation kan bide skeer med selv de største kæmper i jagten på vores individuelle mål. Og at de udfald, der er på den vej vi alle kører på, den kaldes livet, kan overkommes. Hvorfor ikke fortælle omverdenen, at det første skridt på den rejse starter bedst i foreningslivet. Og allerhelst i brydeklubben.

Følg Mark i Rio i morgen

Vi dækker Marks kampe løbende på Danmarks Brydeforbunds officielle Facebookside, og kampene sendes live på TV 2 med Frederik Ekstrøm som kommentator. Følg med i de enkelte kampresultater på United World Wrestlings hjemmeside.


af Rami Zouzou - 13.08.2016