2. omgang OL news fra sportschefen

Vi har efterhånden opholdt os i OL-byen i en lille uges tid, så vi er så småt ved at komme helt på plads, og kan nu finde rundt i OL-byen, træningsanlægget og stævnehallen. Alt er bare KÆMPE stort!

OL byen (OLV) i Barra er på mange måder de Olympiske Leges centrum, hvor akkrediterede atleter, trænere, ledere og servicepersonale er indkvarteret. OLV består af syv condominiums med fire-fem 17-etagers bygninger i hver. De er inddelt i tre områder; residential zone med lejligheder, træningsfaciliteter, dining hall, hospital, underholdningscenter mv. Village Plaza med cafeer, frisør, gæsteindgang, minisupermarked mv. og Transport Mall, hvor alle busser til sportsvenues kører fra. Bussen kører internt i OLV (Olympic Village) en shuttlebus 24-7, som forbinder de tre områder.

OLV tilbyder mad 24-timer i døgnet. I den store dining hall, der har åbent 24-timer i døgnet og har plads til at mere end 5.000 personer på samme tid, tilbydes der mad fra fem forskellige køkkener, og menuen skifter hver ottende dag. For alle retter og madvarer i dining hall er der angivet næringsindhold.

Ud over dining hall tilbyder OLV også en casual dining option fra kl. 11.00-19.00 samt diverse grab and go stationer. Drikkevarer er frit tilgængeligt i hele OLV.

Selvom OL er stort og indtrykkene kan være store, så holdes der fokus på at vi er i Rio for at løse en opgave. Det handler om ikke at rive sig med, selvom man sidder ved siden af Usain Bolt eller Novak Djokovic i spisesalen.

Setup til succes

Vi praktiserer samme setup som vi brugte i Las Vegas ved sidste års VM, hvor vi ligeledes ankom 10 dage før indvejningen. Vi holder os meget for os selv, netop for at forblive i nuet og holde fokus på vores opgave. Vi har lavet et skema for hver dag, som er med til at danne overblik og skabe fokus på vores opgaver.

(Vores trofaste fysioterapeut Kim Larsen fra Team Danmark, der er igang med at behandle Mark O. Foto: Privatfoto)

Hviledag med Prins Joachim og håndboldherrerne

Som I Las Vegas havde vi også en dag med lidt adspredelse for, at der ikke går for meget ”lejr-kuller” i den. Vi tog i søndags ind og så håndboldherrerne slå Argentina med 25-19, det var en stor oplevelse med godt gang i den på lægterne. Brasilianerne er ikke super begejstret for deres naboer Argentina. Det gav en super stemning, og det gjorde Danmark nærmest spillede på hjemmebane. Mark O. Madsen mængede sig igen med de kendte og fik taget en selfie med selveste Prins Joachim og Prinsesse Marie.

(Mark O. på lægterne med Prins Joachim og Prinsesse Marie. Foto: Privatfoto)

Træningen

Træningsanlægget i Athletes Park råder over hele 14 madrasser, samt alle de gunstige redskaber som skal være i et brydelokale. Vi havde første pas på madrassen i lørdags, hvor rejsen stadig kunne mærkes i kroppen, hvilket der var kalkuleret med hjemmefra.

Søndag inden vores tur til håndboldhallen blev der lavet sprinter, selvom vejret udfordrede os noget. Ud af det blå opstod der pludselig et gigantisk stormvejr, som i Danmark nok havde fået titlen orkan.

I mandags var vi igen på madrassen, hvor bryderytmen igen indfandt sig hos Mark. En rigtig god træning med speed og eksplosivitet, samt naturligvis teknik og kampe. Mark´s krop er så småt ved at vænne sig til det brasilianske. Tirsdag stod den på "hurricane", hvor der blandt andet blev blæst godt igennem på romaskinen.

(Mark O. med sin faste sparringspartner Rajbek Bisultanov. Foto: Privatfoto)

Mediebevågenhed

De sidste par dage er det stilnet en smule af, i hvert fald for vores vedkommende. Det skyldes naturligvis at OL-konkurrencerne er skudt i gang, så alt fokus ligger på de danskere som er i ilden i øjeblikket.

I dag onsdag skal vi dog deltage i det obligatoriske ”før konkurrence pressemøde”, hvor hele holdet skal deltage. Det afholdes igen i Village-Plaza, som ligger i OL-byen. Vi kan nok godt forvente et flot fremmøde og en travl eftermiddag for holdets vedkommende.

3 dage til indvejningen

Vi nærmer os med hastige skridt dagen, hvor Mark skal på vægten. Marks vægt er rigtig fin, så alt går lige efter bogen. Der begynder så småt at indfinde sig en naturlig og god spænding i kroppen. 

Mark starter med at gå i vægt allerede 2 måneder før indvejningen. Første ændring i Marks kost, er at skære enkelte vaner væk - typisk dem med sukker. Så to måneder før OL er det slut med sodavand osv. De sidste uger før OL er det dessert, sovs til aftensmaden osv der må skæres fra. De sidst 3 dage før indvejningen følger han en plan der kan kaldes "lavenergi dage",  og slutteligt smider Mark de sidste 2-3 liter væske i timerne op til indvejningen. Mark har så meget rutine i denne del af sporten, at han er i stand til at justere løbende undervejs ud fra morgen vægten!

 

(Rajbek Bisultanov og Mark O. Madsen til landskamp i håndbold. Foto: Privatfoto) 

Følg Mark i Rio på søndag

Vi dækker Marks kampe løbende på Danmarks Brydeforbunds officielle Facebookside, og kampene sendes live på TV 2 med Frederik Ekstrøm som kommentator. 


af Thor Hyllegaard - 10.08.2016